Του Αντ. Δεωνά

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Δυστυχώς, το «pitsounicity.gr» επιβεβαιώνεται πανηγυρικά για άλλη μια φορά.

Η παράνομη χωματερή στην Σταυροπέδα Άνδρου, πήρε φωτιά!

Οι άνθρωποι στην Άνδρο είναι απίστευτοι και εννοούμε φυσικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δημήτρη Τηνιακό. Την 1η Ιουλίου έπειτα από επίσκεψη και ρεπορτάζ (ΕΔΩ) στη χωματερή της Σταυροπέδας Άνδρου, είχαμε γράψει και προειδοποιήσει : «Ένα τρομακτικό «κοκτέιλ» ρύπων απειλεί την δημόσια υγεία και το περιβάλλον της Άνδρου από την λειτουργία της παράνομης χωματερής στην περιοχή της Σταυροπέδας. Μια «βραδυφλεγής τοξική βόμβα», από την οποία μπορεί να ξεσπάσει και πυρκαγιά με ανυπολόγιστες συνέπειεςΠαρ' όλα αυτά, δεν έκαναν τίποτα στην παράνομη χωματερή για να διαφυλάξουν την υγεία των κατοίκων και να προστατέψουν το περιβάλλον και χθες βράδυ έγινε το «μοιραίο» που όλοι φοβόντουσαν.

Τελικά όπερ και εγένετο! Μετά από βροχή και μπόλικη υγρασία, πήρε «ωραιότατη» φωτιά η παράνομη χωματερή στη Σταυροπέδα, με το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε να κόβει βόλτες νυχτιάτικα στην ατμόσφαιρα του νησιού! Φυσικά με την βροχή που συνεχίζει να πέφτει, όλο το τοξικό νέφος από τα σκουπίδια, κατακάθεται στην επιφάνεια του νησιού, πάνω σε καλλιέργειες, στο νερό που πίνουν τα ζώα  κλπ.

Ιστοσελίδα του νησιού η οποία πρόσκειται και σπεκουλάρει μετά μανίας την Δημοτική Αρχή Λοτσάρη, έκανε λόγο για αυτανάφλεξη! Αν είναι δυνατόν! Ούτε τα προσχήματα! Τι μπούρδα είναι αυτή; «Γελάνε» και οι τσιπούρες της περιοχής! Δεν μπορούσαν να βρουν άλλη δικαιολογία; Τόσο άμπαλοι πχιά; Ήμαρτον κύριε...με τόση βροχή αυτανάφλεξη; Ποιόν κοροϊδεύουν;

Πάντως, μετά και την συγκεκριμένη πυρκαγιά, έρχεται να επιβεβαιωθεί ο κανόνας ότι, βράδυ, με  βροχή, χαμηλή θερμοκρασία και υγρασία, το σκουπίδι γίνεται επικίνδυνο και «αυταναφλέγεται!» Μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό χωματερών και ΚΔΑΥ που έχουν πάρει φωτιά, έγινε υπό τις παραπάνω συνθήκες, οπότε, και η παράνομη χωματερή της Άνδρου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Εννοείται ότι μετά την φωτιά, ο όγκος σκουπιδιών μειώνεται αισθητά, κάτι που εξυπηρετεί την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, χωρίς βέβαια να θέλουμε να υπονοήσουμε το οτιδήποτε.

ΥΓ 1- Αλήθεια με τον χωρίς άδεια δεματοποιητή και την υπόθεση που έχει φτάσει στο γραφείο του Εισαγγελέα, τι γίνεται; (ΕΔΩ)

ΥΓ 2- Εξακολουθεί ο Δήμος να δίνει περίεργες απευθείας αναθέσεις; (ΕΔΩ)

ΥΓ 3- Τα δέματα που έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο, που έχουν καταλήξει; Μήπως πήγαν για θάψιμο;

Η έρευνα και το ρεπορτάζ για την χωματερή της Άνδρου θα συνεχιστεί...Video - androsportal.gr