Του Αντ. Δεωνά

Κόλαφος για τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη η Έκθεση Αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Έπειτα από σωρεία καταγγελιών και δημοσιευμάτων, πραγματοποιήθηκε αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην παράνομη χωματερή της Άνδρου στην περιοχή Σταυροπέδα όπου λειτουργεί επίσης παράνομα δεματοποιητής απορριμμάτων. Τα ευρήματα της αυτοψίας και η έκθεση που συντάχθηκε, δικαιώνουν απόλυτα τα ρεπορτάζ του «Pitsounicity.gr» (ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ - και ΕΔΩ) και αφήνουν εκτεθειμένο τον Δήμαρχο Άνδρου, που συνεχίζει να λειτουργεί την χωματερή (που ούτως η άλλως είναι παράνομη), αλλά και να δίνει σκανδαλωδώς σε απευθείας αναθέσεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για παράνομη δραστηριότητα όπως είναι αυτή του δεματοποιητή, αφού σύμφωνα και με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, δεν έχει άδεια λειτουργίας. Επισημαίνεται δε στην έκθεση, ότι ο δεματοποιητής έπρεπε να έχει απομακρυνθεί και να έχει γίνει αποκατάσταση του χώρου. Κάτι που δεν υφίσταται μέχρι στιγμής.

Η παράνομη χωματερή λειτουργεί κανονικά όπως και ο δεματοποιητής και συνεχίζουν να μολύνουν το έδαφος και το υπέδαφος της περιοχής και όχι μόνο.

Πάντως, η συγκεκριμένη Έκθεση Αυτοψίας έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, στον Δήμο Άνδρου, και στο Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο και μένει να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθεί η Έκθεση Αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος