Του Αντ. Δεωνά

Φαίνεται στην Άνδρο, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Δημήτρης Λοτσάρης  και

ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Περιβάλλοντος, κάπως αλλιώς αντιλαμβάνονται τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος».

«Φροντίζουν» και «προστατεύουν»  το Περιβάλλον και το «τιμούν» δεόντως όπου βρουν, με την ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και σκουπιδιών. Δεν μιλάμε βέβαια για απλά μπάζα και σκουπίδια, αλλά εμπλουτισμένα με τοξικά απόβλητα όπως είναι τα οικοδομικά, βλαβερά για τον άνθρωπο και το Περιβάλλον, πόσο μάλλον όταν αυτά πετιούνται χύμα δίπλα σε παραλία.

Η καλύτερη διαφήμιση για το νησί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, φορτηγό του Δήμου Άνδρου, πιάστηκε επ' αυτοφώρω  να αποθέτει μπαζοσκούπιδα, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου πάνω από τον όρμο του Κορθίου, σχεδόν δίπλα στην παραλία.

Εδώ μιλάμε πλέον για περιβαλλοντικό συνειδητό «έγκλημα» κατ' εξακολούθηση που συντελείτε στο νησί. Δεν έχει περάσει άλλωστε και πολύ καιρός από το δημοσίευμα του «pitsounicity.gr» με τις προβατίνες που έβοσκαν αμέριμνα στα ακάλυπτα σκουπίδια της παράνομης χωματερής του νησιού (ΕΔΩ).

Επίσης, ένα μεγάλο ερωτηματικό παραμένει, αυτό, που ως διά μαγείας, εξαφανίστηκαν(!) χιλιάδες μπάλες με δεματοποιημένα σκουπίδια που υπήρχαν στον ΧΑΔΑ του νησιού. Θα πρέπει να εξηγήσει ο Δήμαρχος πως κατάφερε και το έκανε.

«Τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής του νησιού που φαίνεται να αδιαφορεί για την υγεία των κατοίκων.»

Πλέον, κατά την ταπεινή μας άποψη και από τα λίγα που γνωρίζουμε για την διαχείριση των αποβλήτων, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Άνδρο, θεωρείτε επιβεβλημένη και ίσως είναι μονόδρομος η παρέμβαση του Εισαγγελέα, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, των Αστυνομικών Αρχών του νησιού, του Περιφερειάρχη και φυσικά του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ.

Επειδή όμως το θέμα με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Άνδρο, είναι αρκετά μεγάλο με πολλές και «περίεργες» παραμέτρους, η «στήλη» θα ασχοληθεί σύντομα ξανά.  

*Φωτό τίτλου προϊόν φωτομοντάζ