Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραλάβαμε το έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε μέσω mail από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

που δείχνει ότι έπιασε τόπο το ρεπορτάζ - δημοσίευμα του «pitsounicity.gr» (ΕΔΩ) για την καύση απορριμμάτων στην κοινότητα Έξω Νυμφίου Ανατολικής Μάνης. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, αφού πραγματοποίησε αυτοψία στην συγκεκριμένη Τοπική Κοινότητα, καλεί πλέον τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες και να υποβάλλει Δήλωση Συμμόρφωσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της τεθείσας χρονικής προθεσμίας που έχει ανακοινωθεί, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ελπίζουμε να ανταποκριθεί άμεσα ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στο Πλάνο Διορθωτικών Ενεργειών και να υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δήλωση Συμμόρφωσης ώστε να μη μπει σε περιπέτειες. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξει έμπρακτα η διοίκηση του Δήμου, ότι σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.

Υ.Γ 1- Σχεδόν παρόμοια περίπτωση με τον Δήμο Άνδρου, μόνο που εκεί ο Δήμαρχος έδειξε αδιαφορία, δεν προέβη σε συμμόρφωση και το πρόστιμο ήταν βαρύ (238.164,3 €), ενώ είναι βέβαιο ότι η υπόθεση θα φτάσει και στα ποινικά δικαστήρια. 

Υ.Γ 2- Μήπως έρχεται και η σειρά του Δήμου Ευρώτα; Δεν είναι λίγα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συμβαίνουν εκεί με τα σκουπίδια.

Ακολουθεί το σχετικό διαβιβαστικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου