Του Αντ. Δεωνά

Στην αρχή όταν πρωτοείδα συγκεκριμένη ανάρτηση, νόμιζα ότι κάποιοι κάνουν πλάκα.

Τελικά δεν κάνουν πλάκα, οι άνθρωποι έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο... διαχείρισης απορριμμάτων. Όμως το συμπέρασμα που βγαίνει, αυτοί οι κύριοι στην Ανατολική Μάνη που κατέχουν θέσεις ευθύνης, είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

«Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, κάνουν καμιά βόλτα από την περιοχή της Ανατολικής Μάνης, ή, μακριά κι αγαπημένοι;»

Από την μία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δηλώνει ότι οι παράνομες χωματερές έχουν κλείσει (γι' αυτό θα αναφερθούμε σε άλλο δημοσίευμα)  και από την άλλη, ο Πρόεδρος Κοινότητας Έξω Νυμφίου Αν. Μάνης, Γιώργος Μαυροδάκος, «διατυμπανίζει» στο διαδίκτυο ότι τα σκουπίδια που μαζεύει γύρω από τους κάδους θα τα κάψει. Μάλιστα δηλώνει με περισσή περηφάνια ότι τα μετέφερε για να τα κάψει, σε χώρο που επέλεξε ο ίδιος προσωπικά. Δηλαδή, το παλικάρι βγαίνει στο facebook  και το λέει φόρα παρτίδα, «θα κάνω την παρανομία και θα κάψω τα σκουπίδια που μάζεψα» και δεν βγαίνει κάποιος από την δημοτική αρχή να του «τραβήξει» το αυτί.

Δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά έχει και το θράσος να διαφημίζει με φωτογραφίες την «πραμάτεια» που μάζεψε και που έχει σκοπό να κάψει. Ήμαρτον, τι άλλο θα δούμε!

Φυσικά όλα αυτά, με τις «ευλογίες» του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Εξαρχάκου, κάτι που αναφέρεται στο προφίλ «Προεδρος Τ.Κ Εξω Νυμφιου» μαζί με το φωτογραφικό υλικό. Ουσιαστικά ο νεαρός Πρόεδρος της Κοινότητας, «έδωσε» κατά κάποιο τρόπο εν αγνοία του τον Αντιδήμαρχο. Ή μήπως το έκανε κατά λάθος εξεπίτηδες για να καλύψει τα νώτα του;

Άντε να δεχθούμε ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας είναι αδαής και μπορεί να μην γνωρίζει ότι δεν καίμε την ανακύκλωση, τα τοξικά απόβλητα και γενικά τα απορρίμματα. Ο καθ' ύλη αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανατολικής Μάνης τι κάνει; Πως το επιτρέπει αυτό;

Δεν γνωρίζει ότι τα σύμμικτα πάνε στο ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ, η ανακύκλωση στα ΚΔΑΥ και τα κλαριά για κομποστοποίηση;

Δεν γνωρίζει ότι αν καούν όλα αυτά, παράγουν τοξικό νέφος;

Δεν γνωρίζει ότι η καύση απορριμμάτων είναι παράνομη και διώκεται ποινικά;

Ή μήπως τα γνωρίζει και «σφυράει» αδιάφορα γιατί έτσι βολεύει τον ίδιο και την δημοτική αρχή;

Όπως και νά 'χει, τέτοιες ενέργειες τινάζουν στον αέρα όποια προσπάθεια γίνεται για ανακύκλωση και εκτίθεντο τόσο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος αλλά και ο πρόσφατα βραβευμένος στη ΔΕΘ, Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σταύρος Αργειτάκος (αλήθεια, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, για ποιόν λόγο ακριβώς βραβεύτηκε;).

Περισσότερα μετά την επίσκεψη στην Ανατολική Μάνη...