ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, βρέθηκε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.

Εκεί, μαζί με τον Δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Βασίλη Καρατζαφέρη, συμμετείχαν στις ειδικές θεματικές του συνεδρίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές του ''Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Δήμων'' ,των ''Αναπτυξιακών των Δήμων-Διαχείριση ΕΣΠΑ'' και του ''Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας''. Σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Συμβουλίου, το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης Ντηνιακός στάθηκε στο υποβαθμισμένο από την Κεντρική Εξουσία αλλά και την ΚΕΔΕ ζήτημα του περιβάλλοντος και κυρίως στις δράσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση του αστικού και του περιαστικού χώρου. Όπως εξήγησε, η οικονομική κρίση-και συνακόλουθα η έλλειψη πόρων, σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση των πόλεων και την έλλειψη ελεύθερων χώρων, οδηγούν τις διοικήσεις των δήμων σε δέσμευση χώρων. Μια τέτοια δράση όμως, τόνισε, βρίσκει εμπόδια όπως την έλλειψη πιστώσεων, την επιβάρυνση των περιοίκων και τις πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων, που στο όνομα της προστασίας της ιδιοκτησίας συνεχώς προχωρούν σε αποδεσμεύσεις, με αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς καίριοι και αναντικατάστατοι χώροι. «Δυστυχώς με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της πράξης αναλογισμού όπου επιβαρύνονται οι παρόδιοι, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην θέλουν ούτε οι ίδιοι οι δημότες να γίνει κάποια πλατεία δίπλα τους» τόνισε.  Ο κ. Ντηνιακός πρότεινε αφενός την αύξηση των πιστώσεων από το Πράσινο Ταμείο για απόκτηση χώρων με δίκαιη κατανομή αυτών κυρίως σε υποβαθμισμένους και πυκνοδομημένους Δήμους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και αφετέρου την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου με ελεύθερη απόκτηση χώρων από τους Δήμους, μετά από απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων και χωρίς την επιβάρυνση των παροδίων. Όπως υπογράμμισε, κλείνοντας, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και δραστικά.

Πιο Δημοφιλή