ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Ξεκίνησαν για 3 η συνεχόμενη χρονιά τα μαθήματα του Λαϊκού Φροντιστηρίου στο Δήμο  Χαϊδαρίου. Πρόκειται για φροντιστήριο που καλύπτει τις πρόσθετες εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών  από λαϊκές οικογένειάς οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα τεράστια  ποσά που απαιτούνται για τη συμπληρωματική βοήθεια στη μόρφωση των παιδιών τους.

Την Τετάρτη 12/10 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δασκάλων και καθηγητών που εθελοντικά  διδάσκουν στο Λαϊκό Φροντιστήριο, με τη Δημοτική Αρχή. Αξιοπρόσεχτο είναι το γεγονός ότι  φέτος έχουμε πολλές νέες συμμέτοχές εκπαιδευτικών, γεγονός που αποτυπώνει ότι το Λαϊκό  Φροντιστήριο γίνεται θεσμός για την πόλη μας.  Στην εισήγησή το ο Νίκος Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητικών  υπηρεσιών, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα ότι, η λειτουργία για 3 η συνεχόμενη φορά οφείλεται στην  εθελοντική δουλειά και προσφορά των ίδιων των δασκάλων. Η ποιοτική δουλειά αποτυπώθηκε στις  επιτυχίες που είχαμε την περυσινή χρονιά. Σκοπός του φροντιστηρίου είναι τα παιδιά από  αδύναμες οικονομικά οικογένειες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη γνώση και την εκπαίδευση με όλα  τα υπόλοιπα παιδιά. Στη συνέχεια τόνισε ότι, για να μην υπάρχουν τέτοιες ανισότητες στην  εκπαίδευση απαιτείται ενιαίο μέτωπο πάλης εργαζόμενων-γονιών, δασκάλων και μαθητών με στόχο  ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τον άνθρωπο για λογαριασμό της κοινωνίας.  Στις τοποθετήσεις τους, οι εκπαιδευτικοί, περιέγραψαν τις εμπειρίες τους, πρότειναν τρόπους  παραπέρα βελτίωσης και οργάνωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ευχαρίστησαν το Δήμο που  συνεχίζει αυτή την προσπάθεια.  Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ευχαρίστησε θερμά τους  δασκάλους για τη δυνατότητα που δίνουν σε φτωχά παιδιά να προοδεύσουν. Τόνισε το σημαντικό  ρόλο που παίζει στην κοινωνία της πόλης μας το φροντιστήριο, πράγμα που καταλαβαίνει κανείς  από τα δεκάδες τηλεφωνήματα των γονιών που δέχεται καθημερινά στο Δημαρχείο για να μάθουν  πληροφορίες, να ρωτήσουν. Επεσήμανε, ότι εκτός από μαθηματικά, φυσική κτλ. Οι μαθητές μας  διδάσκονται και ένα άλλο σπουδαίο μάθημα, που λείπει από το πρόγραμμα των δημόσιων  σχολείων, το μάθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Αυτό είναι εφόδιο-θεμέλιο για την  πορεία αυτών των παιδιών σε όλη τους τη ζωή και αυτό κάνει τη δουλειά του φροντιστηρίου  αναντικατάστατη.  Το λαϊκό φροντιστήριο εξυπηρετεί πάνω από 150 παιδιά, μαθήματα κάνουν 23 εκπαιδευτικούς.  Καλύπτονται οι διδακτικές ανάγκες των Ε και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού, όλων των τάξεων του  Γυμνασίου, όλων του Λυκείου, ενώ από φέτος θα γίνονται και μαθήματα Σχεδίου. Φέτος, για  πρώτη χρονιά γίνεται προσπάθεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εμπλουτιστεί με θεατρικές  παραστάσεις, εκπαιδευτικούς περίπατους, ξεναγήσεις σε μουσεία τόσο για τα παιδιά, όσο και για  τους γονείς.  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες στις αίθουσες του 2 ου Γυμνασίου  Χαϊδαρίου (Είσοδος από οδό Αναγεννήσεως).  Τηλέφωνο επικοινωνία-εγγραφών στο 2132047237.

Πιο Δημοφιλή