ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη , θα κτυπήσει ξανά το κουδούνι στα σχολεία, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 
  Στις σημερινές συνθήκες που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και διατρέχει μια δύσκολη κρίση,

κυρίως στο οικονομικό επίπεδο, που έχει όμως αντανάκλαση σε όλα τα επίπεδα της ζωής των συμπολιτών μας,
η Παιδεία με την ευρύτερη έννοια της, αλλά  και το Δημόσιο σχολείο, πρέπει να παίξουν ένα ιδιαίτερο -θετικό ρόλο για την ανάταση της πατρίδας μας.....   Η φετινή χρονιά, είναι μια χρονιά που δοκιμάζονται προοδευτικές τομές και ανιχνεύονται δρόμοι επίλυσης χρόνιων προβλημάτων , τόσο όσο αφορά την θωράκιση της ακαδημαικής ελευθερίας και αυτοτέλειας, αλλά και όσον αφορά μεταβολές δημοκρατικού χαρακτήρα στη Διοικητική δομή της εκπαίδευσης.
Ως εκ τούτου παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον και αγωνία την προσπάθεια η φετινή χρονιά να ξεκινήσει στην Πρωτοβάθμια αλλά και τη  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς τα χρόνια προβλήματα:
καθυστέρησης παράδοσης βιβλίων, μη έγκαιρης τοποθέτησης καθηγητών ή  έλλειψης καθηγητών σε βασικές ειδικότητες............
  Όλα δείχνουν ότι το σχολικό έτος ξεκινά χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, αλλά με την αισιοδοξία οι μαθητές να συναντήσουν στα σχολεία ένα περιβάλλον δημοκρατικό, με σεβασμό στην προσωπικότητά τους και συνθήκες τέτοιες που να τους παρέχουν ουσιώδεις γνώσεις, δεξιότητες και όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους!
   Στο σημερινό λοιπόν Δημόσιο Σχολείο οι μαθητές καλούνται να προσπαθήσουν:

  • με κριτικό τρόπο να αφομοιώσουν τον πνευματικό πλούτο που έχει συσσωρεύσει η κοινωνία,
  • να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία,
  • να αναπτύξουν αξίες όπως: του αλληλοσεβασμού, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης,της συνεργασίας με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και 
  • την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου,
  • της συλλογικής δράσης για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης,
  • της συλλογικής δράσης στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως: τα μεταλλαγμένα, η ανακύκλωση κ.λ.π

  Η δημοτική παράταξη "Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου", και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος, θέλουμε εκ των προτέρων να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς, γιατί πιστεύουμε ότι για μια ακόμη χρονιά, θα σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της Ελληνικής κοινωνίας , όπως εξάλλου το κάνουν με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια.
  Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι η διακήρυξη  "μια ώρα στη τάξη αντιστοιχεί σε ώρες προετοιμασίας στο σπίτι" και η ηθική επιβράβευση των εκπαιδευτικών από την πολιτεία, δεν αρκούν , αλλά χρειάζεται η καθιέρωση ενός σύγχρονου συστήματος  διαρκούς επιμόρφωσης και χάραξη μιας πορείας οικονομικής επιβράβευσης του εκπαιδευτικού κόσμου!
 Γνωρίζουμε ότι η στήριξη των κοινωνικών φροντιστηρίων γίνεται με προσωπικό μόχθο από τους εκπαιδευτικούς και τους συγχαίρουμε για άλλη μια φορά.
  Η εμπειρία μας από τις πολύπλευρες εκδηλώσεις που παρακολουθήσαμε όλη την προηγούμενη χρονιά σε Βρεφονηπιακούς σταθμούς, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια έιναι ότι οι Χαϊδαριώτες γονείς έκαναν τη δική τους θετική αξιολόγηση για τους δασκάλους των παιδιών τους.
  Γιατί εμείς έχουμε επίγνωση ότι οι εκπαιδευτικοί είναι φορείς των ιδεών και αξιών καθιστώντας τους εαυτούς τους παιδαγωγικά και κοινωνικά πρότυπα για τους μαθητές.
  Ευχόμαστε λοιπόν η νέα σχολική χρονιά , να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, αλλά και πολύ-πολύ δημιουργική και είμαστε στη διάθεση των συλλόγων των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και των μαθητών, για να συμβάλλουμε στην ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   ΓΙΑ ΤΗΝ καλύτερη λειτουργεία των σχολείων του Χαϊδαρίου.

                                                                                              Σεπτέμβρης 2016
        
                                                                                   "Πολίτες Σε Δράση Χαϊδαρίου"

Πιο Δημοφιλή