ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 01 Αυγούστου 2016 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Φωτεινάκη (προέδρου των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece για την απόφαση σφράγισης από το Δήμο Χαϊδαρίου της "Επιχείρισης μαζικής εστίασης & αναψυχής εντός του Διομηδείου Βοτανικού Κήπου" 01.08.2016
Αν ανατρέξετε στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις και τις αναφορές μου  ΕΔΩ  ΕΔΩ θα διαπιστώσετε ότι η κριτική που ασκήθηκε για την λειτουργία του "κυλικείου" στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, ήταν για την υπαίθρια δασική ψυχαγωγία και για ορισμένες άλλες πλευρές  που έχουν σχέση με τον όρο αλλά και με ουσία της δασικής αναψυχής.

Για το θέμα της αδειοδότητησης του "κυλικείου" στο Βοτανικό Κήπο από το Δήμο Χαϊδαρίου δεν είχαμε κάνει καμία  αναφορά, γιατί εκτιμούσαμε ότι οι αρμόδιες Διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου (Γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) έκαναν υπεύθυνα και ανενόχλητα τη δουλειά τους. Η Διοικούσα Επιτροπή/Δ.Ε. του  Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους», και κατά προέκταση το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Ε.ΚΠ.Α. που αυτό στην πραγματικότητα οφείλει να ασκεί διοίκηση, αδιαφόρησε για τις ενστάσεις και τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, δεν συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες και με την πολιτική ηγεσία του  Δήμου Χαϊδαρίου, ούτε απάντησε με υπεύθυνο τρόπο στις συγκεκριμένες και ενυπόγραφες καταγγελίες φορέων και πολιτών. Η θέση των ΦτΦ για το "κυλικείο" είναι γνωστή την επαναλαμβάνουμε "...είναι απαραίτητο ένα κυλικείο στο χώρο του Βοτανικού Κήπου,σύμφωνα όμως με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προδιαγράφει η δασική νομοθεσία και το δημόσιο συμφέρον και όχι η επιχειρηματική δραστηριότητα.." Με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ.Μιχάλη Σελέκου για να σφραγιστεί το "κυλικείο" στο Βοτανικό Κήπο, η Δ.Ε. του Κοινοφελούς Ιδρύματος ας επανεξετάσει τη στάση της και ας συνεργαστεί με το Δήμο Χαϊδαρίου, τις υπηρεσίες και την Τοπική Κοινωνία.  Είναι πραγματικά κρίμα η Δ.Ε. του Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» (δηλαδή το Ε.Κ.Π.Α.) αντί για υπεύθυνες απαντήσεις σε ερωτήματα, έγγραφες καταγγελίες πολιτών, να στέλνει εξώδικα, να απειλεί με μηνύσεις και να μη συνεργάζεται με το  Δήμο. Η  Δ.Ε. του Ιδρύματος, ακόμα και αν συμμορφωθεί και εκδόσει άδεια λειτουργίας καταστήματος μαζικής εστίασης και αναψυχής για το "κυλικείο", σύμφωνα με το Δήμο Χαϊδαρίου, οφείλει να εξετάσει και τις άλλες καταγγελίες και αν  προκύψουν ευθύνες να τις καταλογίσει.

Επωνύμως Κώστας Φωτεινάκης Πρόεδρος των ΦτΦ.

Πιο Δημοφιλή