ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 13 Ιουνίου 2016 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Δελτίο τύπου του επικεφαλής της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Αποστόλη Θεοφίλη σχετικά με τοποθέτηση του π. Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Χαϊδαρίου και νυν περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Μαραβέλια στο συμβούλιο της περιφέρειας Αττικής αναφορικά με την αξιοποίηση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στο πρότυπο λειτουργίας του «Διομήδειου Βοτανικού Κήπου».

 Δυστυχώς, το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας για να στηρίξει την άποψή του ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» όπως ο «Διομήδειος Βοτανικός Κήπος» (ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος π.χ ενοίκιο η μίσθωμα) είναι τουλάχιστον άστοχο και δημιουργεί μία σειρά από εύλογα ερωτηματικά για το χρόνο που επέλεξε να στηρίξει ουσιαστικά μία άτυπη «ιδιωτικοποίηση» που φέρει τη σφραγίδα  επιχειρηματικών συμφερόντων που κινούνται στην περιοχή με την στήριξη προβεβλημένου κυβερνητικού --ακαδημαϊκού- στελέχους και την ανοχή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το απαραίτητο νομιμοποιητικό πλαίσιο, χωρίς τις σχετικές αδειοδοτήσεις από το Δήμο Χαϊδαρίου, χωρίς επενδυτικό πλάνο και περιβαντολλογικό σχέδιο προστασίας του πλούσιου οικοσυστήματος από ενδεχόμενη αλόγιστη  εμπορική χρήση (π.χ. αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή περίπτωση πυρκαγιάς, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αυξημένη πλέον επισκεψιμότητα, τήρηση συγκεκριμένου ωραρίου) και με συνεχείς διαρροές εσόδων από τα ταμεία του Δήμου (π.χ. τέλος τραπεζοκαθισμάτων) την ώρα που οι νέοι και παλιοί καταστηματάρχες της πόλης -που τηρούν τους κανόνες και τους νομούς που διέπουν την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος- δεινοπαθούν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες ( π.χ εφορία, δημοτικά τέλη, ΙΚΑ).
Η ανάληψη πρωτοβουλιών αξιοποίησης της περιουσίας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας πρέπει να στοχεύει στην προσέλκυση σοβαρών επενδυτών όπου σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα όλων μας. 
Μια τέτοια υγιής επένδυση που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους τους αυτοδιοικητικούς είναι η «Μαρίνα Φλοίσβου»  στο Παλαιό Φάληρο  που έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής και ταυτόχρονα έδωσε αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων.
Ελπίζω αυτή η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Χαϊδαρίου να αποτελεί προϊόν μίας απλά άστοχης παρέμβασης και να μη δικαιώσει τους καλά γνωρίζοντες τη Χαϊδαριώτικη «Ιερουσαλήμ» που λένε ότι ο δρόμος για κάποιους στο Χαϊδάρι, από τη Νέα Δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ...απέχει μόλις μία μαούνα!

   Αποστόλης Θεοφίλης
          Επικεφαλής
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Πιο Δημοφιλή