ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Μπροστά σε μία πρωτοφανή προσέλευση κόσμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχειου μίλησε την Κυριακή ο Βαγγέλης Ντηνιακός στην εκδήλωση του συνδιασμού «Χαϊδάρι ξανά» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την παρουσίαση της πλατφόρμας «Haidari agenda».

Στο περιεχόμενο του λόγου του αναφέρθηκε τόσο στα μεγάλα οραματικά έργα για το Χαϊδάρι αλλά και προβλήματα της καθημερινότητας που δεν βρίσκουν λύση. Παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα:


Ότι λέμε το κάνουμε πράξη
Στις μέρες που ζούμε, υφίσταται τεράστια κρίση εμπιστοσύνης προς τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά. Και αυτό γιατί υφίσταται τεράστια ασυνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων τους. Εμείς όμως είμαστε εδώ με τη συνείδησή μας καθαρή. Είχαμε προαναγγείλει τις προτάσεις μας και τις ενέργειες μας για τρία μεγάλα οραματικά σχέδια για το Χαϊδάρι μας. Το Στρατόπεδο, το Μετρό και την Ακτή Σκαραμαγκά, καθώς και την υλοποίηση μίας πλατφόρμας τόσο ψηφιακής όσο και αναλογικής που θα δίνει φωνή στους δημότες να εκφράζουν τα προβλήματα, αλλά και να δίνουν τις δικές τους προτάσεις για την πόλη. όλα αυτά λοιπόν εμείς τα κάναμε πράξη.

Η οικονομική κρίση και ο δήμος
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η γενικότερη κρίση μας επηρεάζει όλους. Δεν πρέπει όμως να μας αδρανοποιεί, δεν πρέπει να μας πτοεί. δίνουμε μία μάχη στο δήμο μας ως αντιπολίτευση μέσα σε ένα κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον αρνητικό για τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κοινωνίας μας με τεράστια προβλήματα ανεργίας, φτώχειας, ανέχειας. Ωστόσο ο αγώνας για την πόλη δεν είναι ξεκομμένος από αυτά. Γιατί ένας δήμος ισχυρός θα μπορέσει να βάλει πλάτη, να στηρίξει τους δημότες του. Ένας δήμος διαλυμένος θα οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα. Ένας δήμος οργανωμένος και αποτελεσματικός μπορεί να βοηθήσει σε κρίσιμες κοινωνικές ανάγκες.


Τί έχουμε κάνει για τα μεγάλα
Για το Στρατόπεδο. Αρχικά φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο . Η διατύπωση της πρότασης για δέσμευση ως ιστορικού τόπου ολόκληρης της έκτασης του Στρατοπέδου είναι ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τον χώρο στο σύνολό του, για να αποκτήσει την ιστορική αξία που του αρμόζει και να μην τσιμεντοποιηθεί. Δε μείναμε μόνο στο δημοτικό συμβούλιο. Κάναμε επαφές με τον ΑΣΔΑ και πήραμε τη στήριξή του. Θέσαμε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και λάβαμε το ομόφωνο ψήφισμά του Για το Μετρό. Ολοκληρώσαμε τεχνοοικονομικά την πρότασή μας και την κάναμε γνωστή με συνέντευξη τύπου. Ζητήσαμε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης. Η πρότασή μας για το Μετρό δεν ήταν απλά μια πρόταση. Δουλέψαμε με τους ειδικούς συνεργάτες μας, μηχανικούς και προτείναμε τις καλύτερες και τις πιο εφικτές λύσεις. Για να το πετύχουμε αυτό κάναμε επαφές και με τη Διεύθυνση μελετών της Αττικό Μετρό και με άλλους αρμόδιους. Ωστόσο όμως δεν αρκεί μόνο η δική μας παρέμβαση. Εμείς θα επιμείνουμε και περιμένουμε και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.Για την Ακτή Σκαραμαγκά. Ακολούθησε η πρότασή μας για την αξιοποίηση της ακτής Σκαραμαγκά προς όφελος όλων των Χαϊδαριωτών και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Τη φέραμε πρόσφατα ολοκληρωμένα με σχέδιο και ποιοτικό περιεχόμενο. Γιατί αν δε γίνει τώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας το είχε ζητήσει όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση πότε θα γίνει; Τώρα υπάρχουν οι καλύτερες προϋποθέσεις. Θα ήθελα εδώ με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και φίλους που μας βοήθησαν με τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς να καταθέσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τα τόσο σημαντικά θέματα της πόλης.


Η δημοτική Αρχή ενοχλείται από τη δράση μας
Η σημερινή δημοτική αρχή, αν και θα όφειλε, δεν αγκάλιασε τις ενέργειες μας για το Στρατοπεδο για το ΜΕΤΡΟ για την ακτη Σκαραμαγκα. Τις είδε με μικροψυχία και καχυποψία. Για φανταστείτε για την πόλη μας ένα κοινό μέτωπο όλων και της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής, τί αποτελέσματα θα έφερνε για το Χαϊδάρι. Μακάρι η δημοτική αρχή να αλλάξει τη στάση της ώστε του χρόνου, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, να την χειροκροτήσουμε για αυτό. Και τούτο το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια.


Πάνω απ’ όλα το κόμμα για τη δημοτική Αρχή
Δυστυχώς ο δήμαρχος και η ομάδα του δείχνουν με τις ενέργειές τους ότι πάνω από όλα δουλεύουν για το κόμμα Το αποδεικνύουν με τα συνθήματα, τα πανό, στο δημαρχείο και στην πόλη. Τις αφίσες που συχνά πυκνά χρησιμοποιούν και τις συχνές κομματικά προσανατολισμένες τους εκδηλώσεις. Ακόμα και στις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις υπάρχει στο μεγαλύτερο βαθμό μία κατεύθυνση κομματική. Εμείς το είπαμε, το λέμε και θα το λέμε και θα το αποδεικνύουμε κάθε μέρα στην πράξη. Δεν υπηρετούμε κανένα κόμμα. Υπηρετούμε και θα υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης και μόνον.


Ο κ. Σελέκος εξακολουθεί να δρα ως αντιπολίτευση
Ο κ. Σελέκος, ενώ έχει την ευθύνη της διοίκησης που του ανατέθηκε, δυστυχώς δρα ως αντιπολίτευση. Αποκαλύφθηκε μέσα από δικές μας παρεμβάσεις ότι οι ενέργειές του παραμένουν στο στάδιο των αόριστων καταγγελιών. Καταγγελιών προς την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα - πλην βέβαια του κόμματος που ο ίδιος σθεναρά ανήκει. Τα προβλήματα όμως ξέρουμε ότι λύνονται με συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις και ενέργειες και που ο ίδιος αποκαλύφθηκε ότι δεν πράττει. Πιο συγκεκριμένα θυμόμαστε όλοι τις πλημμύρες. Θέσαμε το θέμα και στην Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος ζητούσε να εκτελεστούν έργα. Τελικά από τη συνάντηση που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμος δεν είχε υποβάλει καν τις απαιτούμενες μελέτες ώστε να λάβει την ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση για να γίνουν τα έργα.

Η πόλη βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση
Δίνουμε μάχες στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο, για τα οραματικά σχέδια για την πόλη, αλλά και για, να δοθούν λύσεις εδώ και τώρα και στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημότης. Η πόλη δυστυχώς συνολικά βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.Ζήσαμε όλοι μια μακρά περίοδο τραγικής κατάστασης στην καθαριότητα. Η πόλη μας υπέφερε από την έλλειψη καθαριότητας, με μία ομολογουμένως μικρή βελτίωση τελευταία. Δώσαμε συνεχείς μάχες. Χρειάστηκε να συγκρουστούμε και να φωνάξουμε σε όλους τους τόνους. Για να διορθωθεί καπως αυτή η κατάσταση
Έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού στο δήμο
Η έλλειψη οργάνωσης του Δήμου και συντονισμού των υπηρεσιών είναι ολοφάνερη. Περιπτεριούχος στη συμβολή των οδών Κύπρου και Ιεράς Οδού προσπαθούσε να επικοινωνήσει από το Πάσχα με την αρμόδια υπηρεσία για να αλλάξει η καμένη λάμπα έξω από το περίπτερό του. Κανείς όμως δεν ανταποκρινόταν. Εν τέλει τον περασμένο Αύγουστο έπεσε θύμα διάρρηξης. Μετά την ανάδειξη από εμάς του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο, η λάμπα αμέσως αλλάχτηκε. Δημότης μας, κατέθεσε το αίτημα του στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου τον περασμένο Μάρτιο για σοβαρό θέμα καθαριότητας και δεν έλαβε καμία απάντηση μέχρι που αναγκάστηκε να επανέλθει τον Οκτώβρη. Πέρασαν δηλαδή επτά μήνες χωρίς να λάβει καμία απάντηση.
Τίποτα δεν προχωράει
Συνεχή είναι τα θέματα που καταθέτουμε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για πεζοδρόμια, κοπή δέντρων, πράσινο, κτήρια, κυκλοφοριακά Ωστόσο συνήθως απλά γίνεται η παραδοχή τους χωρίς να προχωρά η επίλυσή τους. Και για κάποιο νέο έργο ούτε λόγος. Λένε δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν δυνατότητες, φταίει το σύστημα. Άραγε σε άλλους δήμους πώς τα καταφέρνουν καλύτερα; Πώς γίνονται έργα; Αλήθεια πώς να γίνουν έργα όταν δεν αξιοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα γιατί λόγω ιδεολογίας τα ξορκίζουμε. Για τον Δήμαρχο, για όλα φταίνε η Κυβέρνηση και οι προηγούμενοι. Εμείς αυτή τη μίζερη κατάσταση δε την αντέχουμε και θα την αλλάξουμε. Και μάλιστα δεν περιμένουμε τις δημοτικές εκλογές. Και ακόμα περισσότερο δε μένουμε στα λόγια.
Θέλουμε τους δημότες συμμέτοχους
Εμείς θέλουμε τους δημότες συμμέτοχους στην αναγέννηση της πόλης. Θέλουμε τη φωνή τους, θέλουμε τις ιδέες τους. Η τεχνολογία πλέον, αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει. Και αυτό αξιοποιούμε. Με προβλημάτισε πολύ το γεγονός ότι όλο και περισσότερο οι άνθρωποι κλείνονται στον εαυτό τους, κλείνονται στα σπίτια τους και δεν εκφράζονται, απομονώνονται και στο τέλος παραιτούνται. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Μέσω της κοινωνικής δικτύωσης δίδεται η δυνατότητα της έκφρασης και της επικοινωνίας. Το διαδίκτυο είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για αυτό.
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της πόλης
Πίστεψα και πιστεύω ότι μέσα από τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί με την πλατφόρμα, οι ίδιοι οι συμπολίτες μας με τις παρεμβάσεις τους και τον έλεγχο τους, θα μας υποχρεώσουν ΟΛΟΥΣ να γίνουμε καλύτεροι. Ιδιαίτερα οι νέοι που και την τεχνολογική εξοικείωση έχουν αλλά και θέλουν να ζήσουν και να απολαύσουν έντονα τις υπηρεσίες της πόλης.
Όταν η πλατφόρμα γίνει κτήμα όλων των πολιτών μας θα αποκτήσει τεράστια δύναμη που κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει το περιεχόμενο της και το ρόλο της.Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να φτιάξουμε όλοι μαζί το Χαϊδάρι όπως το ονειρευόμαστε. Δουλέψαμε πολύ για να γίνει αυτό με τα μέλη της δημοτικής ομάδας και φίλους που είναι ειδικοί. Τώρα είναι η σειρά όλων των Χαϊδαριωτών να γίνει κτήμα και εργαλείο τους. Μέσο για να εισακουστούν χωρίς κανένα ενδιάμεσο εμπόδιο.
Το «Haidari agenda» θα είναι η φωνή των πολιτών
Εμείς σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε τη Δημοτική Αρχή. Σεβόμαστε το ρόλο του Δημάρχου και όλων των πολιτικών προϊσταμένων. Εμείς έμπρακτα, τώρα, τρία χρόνια και πριν τις εκλογές δίνουμε τη συναίνεσή μας, ως αντιπολίτευση και με δική μας πρωτοβουλία, δικό μας κόστος και δικό μας χρόνο προσπαθούμε να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε να γίνει η φωνή των πολιτών όπως λέει και το σύνθημά μας πιο ισχυρή. Δίνουμε λοιπόν μία χείρα βοηθείας στη δημοτική αρχή. Στα θέματα κυρίως της καθημερινότητας με το «Haidari agenda» αλλά και στα υπόλοιπα παραπάνω οραματικά θέματα όπως θα είδατε. Και ξέρετε πέρα από το αναμφισβήτητα καινοτόμο εργαλείο κομμάτι της πλατφόρμας, εκεί έγκειται η πρωτοτυπία και του «Haidari agenda» . Ότι την ατζέντα προσπαθεί να τη φέρει η ίδια η αντιπολίτευση, και ότι η αντιπολίτευση για εμάς οφείλει να συνδράμει στη βελτίωση της πόλης τώρα και όχι να περιμένει τις εκλογές ώστε να διεκδικήσει το Δήμο. Ίσως αυτά τα ήθη στην πολιτική να φαίνονται πρωτόγνωρα στο Δήμαρχο και η πρόσφατη απρόκλητη επίθεσή του να είναι αποτέλεσμα της αρχικής του έκπληξης ότι ναι υπάρχουν και δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να πάει καλύτερα ο Δήμος εδώ και τώρα!
Εμείς το ξαναλέμε, σε πολλά θέματα μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί για το Χαϊδάρι. Και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
Δεν το κάνουμε για δική μας χρήση
Από τώρα και στο εξής δίνουμε λοιπόν τη σκυτάλη στους δημότες και μπορούμε να τρέχουμε όλοι μαζί με την ταχύτητα που απαιτούν οι καιροί και για την επίλυση των προβλημάτων και για την εφαρμογή νέων ιδεών και προτάσεων που θα κάνουν την πόλη και τη ζωή μας καλύτερη. Αυτό το εργαλείο «Δεν το κάνουμε για δική μας χρήση». Εμείς το ξαναλέμε το παραδίδουμε σε όλη την πόλη, σε όλους τους δημότες, σε όλους τους φορείς, σε όλες τις παρατάξεις. Και φυσικά στη διοίκηση του Δήμου. Μέσα από τη συμμετοχή όλων, όπως ανέφερα και πιο πάνω, τα προβλήματα θα μπορούν να εντοπίζονται, να αναδεικνύονται και να λύνονται αμεσότερα και να αποτελεί ταυτόχρονα μία μεγάλη δεξαμενή ιδεών που θα φτιάξει την πόλη όπως οι Χαϊδαριώτες τη θέλουν και την οραματίζονται.
Πάνω απ’ όλα η αγάπη για την πόλη
Δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε αφιερώνοντας όλες μας τις δυνάμεις για την πόλη μας γιατί τα κίνητρά μας είναι ανιδιοτελή. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε όλο και περισσότερους Χαϊδαριώτες, όλο και περισσότερους συμπολίτες μας μαζί μας και δεν στεκόμαστε καθόλου στις τυχόν διαφορές που μπορεί να προηγήθηκαν με οποιαδήποτε επιλογή ο καθένας έκανε στο παρελθόν. Ένα μόνο κριτήριο βάζουμε και για εμάς αρκεί. Η πραγματική αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Πιο Δημοφιλή