ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2016 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε τη  Τετάρτη 27/1 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, στο οποίο έγινε συζήτηση και τοποθέτηση των παρατάξεων σε ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής για το αντιλαϊκό Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,

βρίσκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, ενάντια στο αντιλαϊκό έκτρωμα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ευλογίες της ΕΕ και την υποστήριξη του ΣΕΒ. «Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, αλλά….»
Η αναλυτική συζήτηση, φαίνεται, ότι έφερε σε δύσκολη θέση τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αφού η «γραμμή» που κινήθηκαν ήταν το «ναι μεν, αλλά…». Γνωστή τακτική, όσων θέλουν να κρύψουν από το λαό τις πραγματικές τους προθέσεις αφού είτε, έβλεπαν καθυστέρηση σε μέτρα που έπρεπε να είχαν παρθεί νωρίτερα με το Νόμο Γιαννίτση!!! (Δρούλιας) είτε, έλεγαν ότι είναι εναντίων του νομοσχεδίου αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί να το συζητά ένα Δημοτικό Συμβούλιο!!! 
(Ντηνιακός) είτε, υπεραμυνθήκαν πως η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τις απαιτήσεις και θα τα βάλει με τους δανειστές…..(Σπηλιόπουλος), ξεχνώντας το γεγονός ότι όχι μόνο υλοποιεί κατά γράμμα τους αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων Κυβερνήσεων, αλλά επεκτείνει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των καπιταλιστών. Δε μας ξαφνιάζει η στάση τους!
Αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης σα βαρίδι που πρέπει να πετάξουν. Βλέπουν τη σύνταξη, την κρατική χρηματοδότηση των ταμείων σαν έξοδο που πρέπει να μειωθεί. Προωθούν την ανταγωνιστικότητα διαμορφώνοντας τον απαιτούμενο «χώρο» στον τομέα της ασφάλισης για τη ανάπτυξη και δράση των ιδιωτικών εταιριών, διότι τέτοια ανάπτυξη θέλουν! Τάσσονται με τις ανάγκες των μεγαλοεργοδοτών και μειώνουν τις υποχρεώσεις του, αφού νωρίτερα τους έχουν χαρίσει τα χρέη πολλών ετών προς τα ταμεία.Στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα αποφασίζεις με ποιόν πας…. και ποιόν αφήνεις!
 Σαν Δημοτική Αρχή ασχολούμαστε με ΟΛΑ. Ακριβώς επειδή υπηρετούμε τα λαϊκά συμφέροντα, είναι επιβεβλημένο καθήκον να συμβάλουμε στην ενημέρωση, την οργάνωση του αγώνα και την αποκάλυψη των αντιλαϊκών θέσεων των άλλων παρατάξεων. Στο Συμβούλιο έδωσαν το παρόν το σωματείο των εργαζόμενων στο Δήμο, ο Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου, ο Επαγγελματικός- Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω Χαϊδαρίου, οι οποίοι πήραν το λόγο και αφού εξήγησαν τις συνέπειες από την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που κάνουν. Τη συζήτηση «έκλεισε» ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε ότι ο λαός πρέπει να δώσει την απάντηση που αρμόζει με οργάνωση και αγώνα απέναντι σε μία Κυβέρνηση αποφασισμένη να θερίσει ότι έχει μείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τέλος, κάλεσε το Χαϊδαριώτικο λαό να θυμηθεί το αγωνιστικό του παρελθόν και να δώσει μαζικό παρόν στην
Απεργία στις 4 Φλεβάρη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!

Ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, για τη καταδίκη του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Ολοκληρώνει το σχεδιασμό που προωθείται εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις και κάνοντας βήματα μπροστά στην αντιδραστικοποίηση όλου του πλαισίου. Οι μειώσεις που προβλέπονται στις συντάξεις αφορούν όλους  και όχι μόνο τους νέους συνταξιούχους, ο διαχωρισμός χρησιμοποιείται από την κυβερνητική προπαγάνδα σκόπιμα προκειμένου να θολώσουν τα νερά. Η πρόταση εκ των προτέρων υλοποιεί όλες τις ισχύουσες δεσμεύσεις, αφού ενσωματώνει τις προηγούμενες 11 μειώσεις και προωθεί κι άλλες, για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τις αλλαγές σε κυρία και επικουρική ασφάλιση, σε εφάπαξ, σε αναπηρικές συντάξεις και ΕΚΑΣ. Δίνεται καταδικαστικό χτύπημα στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που θα οδηγήσει σε αφανισμό και κλείσιμο όσων έχουν επιβιώσει ως σήμερα, σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων που κυριαρχούν. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα εμφανίζονται ως σωτήρια για την «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού. Αποσιωπάται το γεγονός ότι διαχρονικά έχουν καταληστευτεί τα αποθεματικά των ταμείων με ευθύνη των κυβερνήσεων, με τελευταία αυτή των 14 δις με το κούρεμα των ομολόγων. Το σχέδιο της κυβέρνησης υλοποιεί τους διακαείς πόθους του μεγάλου κεφαλαίου για διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες - μέλη. Δεν είναι τυχαίο που σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια έχουν τους επιχειρηματίες των οποίων τη στάση ο υπουργός εργασίας χωρίς να κρατά τα προσχήματα χαρακτήρισε «υπεύθυνη». Στόχος είναι να γίνει ο εργαζόμενος «πιο φθηνός» για τις επιχειρήσεις προκειμένου  να τροφοδοτηθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Συνολικά τα μέτρα θα συμβάλουν στην παραπέρα χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Χαϊδαρίου καταδικάζει τα μέτρα  και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου έκτρωμα της κυβέρνησης. Καλεί το λαό της πόλης να παλέψει για κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Να δώσει μαζικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 10.30 στην Ομόνοια.

Πιο Δημοφιλή