ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2015 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Η Γ ́Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας δια του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο

Χαϊδαρίου «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ» προκηρύσσουν τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Γ ́ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2014- 2015. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ ́ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων των ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ. της Γ ́Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα, με θέμα ελεύθερο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές με ένα ποίημα ή ένα διήγημα ή και τα δύο.
Στόχοι Διαγωνισμού:
1. Παρώθηση των μαθητών προς την ενασχόληση με την τέχνη του γραπτού λόγου και τη δημιουργική γραφή.
2. Καλλιέργεια της αγάπης για τη λογοτεχνία στους νέους ανθρώπους
3. Καλλιέργεια δημιουργικής αλληλεπίδρασης των νέων με τον κοινωνικό τους περίγυρο, μέσω της καλλιτεχνικής γλωσσικής έκφρασης
4. Δημιουργική έκφραση των εφηβικών ανησυχιών μέσα από γλωσσικούς και καλλιτεχνικούς κώδικες επικοινωνίας.
5. Αναζήτηση και υποστήριξη μαθητών της Δυτικής Αθήνας με ιδιαίτερη κλίση στην δημιουργική έκφραση μέσω του γραπτού λόγου.
6. Σύνδεση και αλληλεπίδραση του σχολείου με την τοπική κοινωνίαΌροι Διαγωνισμού:
1. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους σαράντα (40) στίχους και τα διηγήματα τις έξι (06) δακτυλογραφημένες σελίδες Α4 (με γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμμάτων 12 και διάστιχο 1,5).
2. Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας.
3. Το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας του, το τηλέφωνό του καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του θα πρέπει να βρίσκονται σε κλειστό μικρότερο, αδιαφανή φάκελο, που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμό του και τον τίτλο του έργου του.
Προθεσμία Υποβολής Έργων: Τα κείμενα πρέπει να αποσταλούν σε φακέλους από τους Διευθυντές των σχολείων έως την 30η Μάρτη 2015 και ώρα 13.00, στη Γ ́ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης : Θηβών 401 με την ένδειξη "Για το μαθητικό διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος ". Μέσα στο φάκελο αποστολής θα είναι και ο μικρότερος φάκελος με τα πραγματικά στοιχεία του μαθητή.
1. Οι διακριθέντες μαθητές θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για την τελετή βράβευσης, κατά την οποία θα αναγνωσθούν τα ποιήματα και αποσπάσματα από τα διηγήματα που θα βραβευθούν.
Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας .
2. Επίσης, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό περιοδικό με τα έργα που θα διακριθούν.
3. Οι συμμετέχοντες μαθητές στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ( Erasmus+-YouthAction) που θα οργανωθεί από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
4. Θα οργανωθούν από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ μαθήματα δημιουργικής γραφής για μαθητές της Γ ́Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Αθήνας.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από φιλολόγους και ποιητές:
1. Δεκατρή Ιωάννα, Φιλόλογος, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ ́ΔΔΕ Αθήνας
2. Ορφανουδάκη Φλώρα, Φιλόλογος , Ποιήτρια
3. Γκανά Αγγελική, Φιλόλογος, πρώην Διευθύντρια 4ουΧαϊδαρίου
4. Γελάτσορας Αντώνιος, Φιλόλογος, Ποιητής, πρώην εκπ/κός 7ουΧαϊδαρίου
5. Καραδήμα Παναγιώτα ,Φιλόλογος, , πρώην Διευθύντρια Λυκείου
6. Σπηλιωτοπούλου Κωνσταντία, Φιλόλογος, εκπ/κός 1ου Γεν. ΛυκείουΧαϊδαρίου

Γράφει η ποιήτρια Φλώρα Ορφανουδάκη: «Προτείνοντας στους μαθητές να συμμετάσχουν σ’ ένα διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος, τους ωθούμε να ασχοληθούν με την τέχνη του γραπτού λόγου, καλλιεργώντας τους έτσι την αγάπη για τη λογοτεχνία και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα και την ευκαιρία να μάθουν να εκφράζουν και να μοιράζονται τις ανησυχίες, τις ελπίδες, τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις αγάπες τους με τον περίγυρό τους. Τους οδηγούμε σ’ έναν δημιουργικό πνευματικό δρόμο, απομακρύνοντας έτσι τις τόσο επικίνδυνες σειρήνες που εμφανίζονται κατά την εφηβεία. Με τον διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε, να βρούμε τις μελλοντικές πνευματικές δυνάμεις της πόλης μας εν τη γενέσει τους και να τις ενισχύσουμε. Έτσι, το σχολείο θα μπορέσει ν’ ανοιχτεί και να συνδεθεί με τρόπο δημιουργικό με την τοπική κοινωνία».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:  Ιωάννα Δεκατρή Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ ́ΔΔΕ Αθήνας , τηλ. 2105754479, 6980009425Φλώρα Ορφανουδάκη , μέλος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ φιλόλογος- ποιήτρια , τηλ 2105816487

Πιο Δημοφιλή