ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2014 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, πραγματοποιείτε εμβολιασμός για την φυματίωση (εμβόλιο BCG) για όλους τους μαθητές της Ά Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας,

με την εθελοντική βοήθεια Παιδιάτρου αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού του Δήμου.
Τo εμβόλιο BCG προμηθεύεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Υγείας και με βάση το πρόγραμμα ο εμβολιασμός περιλαμβάνει: πρώτα την εκτέλεση της δερμοαντίδρασης MANTOUX και μετά από 48 ή 72 ώρες το εμβόλιο της φυματίωσης (BCG).
Η Δημοτική Αρχή παίρνοντας υπ’ όψιν της τα οξυμένα προβλήματα, πήρε την απόφαση ύστερα από συνεννόηση με τον Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», το οποίο θα προμηθεύσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου με εμβόλια που αφορούν παιδικές ασθένειες (BCG, ανεμοβλογιάς κπλ), να εμβολιαστούν και οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων που δεν είχαν εμβολιαστεί τα δύο προηγούμενα χρόνια. 
Η υγεία και η πρόνοια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας και όλου του λαού, όμως οι συνεχόμενες αντιλαϊκές πολιτικές επέφεραν τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας. Η υποβάθμιση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και ο ανύπαρκτος σχεδιασμός της κρατικής μέριμνας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των παιδιών και των εφήβων με εμβολιασμούς, με πιο ευάλωτα τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, των μακροχρόνια ανέργων, των ανασφάλιστων και των μεταναστών.
Θεωρούμε τέλος, πως τα οξυμένα προβλήματα των εμβολιασμών και της δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης και πάλης τόσο από το εργατικό λαϊκό κίνημα, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τη νεολαία, όσο και από τους εμπλεκόμενους υγειονομικούς φορείς και τα σωματεία τους.

Πιο Δημοφιλή