ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2014 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Στράτος Σιμόπουλος: «Όταν οι φορείς συνεργάζονται, βρίσκονται και οι λύσεις»

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου και τη συμμετοχή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ Ηρακλή Δρούλια καθώς και στελεχών της εταιρείας, έγιναν χθες στη Θεσσαλονίκη συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της πόλης.

Επίλυση ζητημάτων σχολικής στέγης: 5ο Γυμνάσιο – 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης

 

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ηρακλή Δρούλια, με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο και στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Παιδείας του Δήμου, Αναστάσιο Τελίδη, καθώς και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Μιχάλη Μαυρίδη.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα σχολικής στέγης. Σχετικά με το διατηρητέο κτίριο του 5ου Γυμνασίου & Λυκείου Θεσσαλονίκης, αποφασίσθηκε η ένταξη του έργου στατικής ενίσχυσης του κτιρίου στο κατασκευαστικό πρόγραμμα της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ. Να σημειωθεί ότι την αρμοδιότητα για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Επίσης, συζητήθηκε και το χρόνιο ζήτημα της ημιτελούς κατασκευής επέκτασης του 106ου Δημοτικού Σχολείου. Μετά την πρόσφατη έγκριση του νέου σχετικού κτιριολογικού προγράμματος, η εταιρεία  ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, το οποίο προβλέπεται να δημοπρατηθεί έως το καλοκαίρι του 2015.

 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε: «Το 5ο Γυμνάσιο - Λύκειο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, εκπαιδευτικά και αρχιτεκτονικά, με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Λογικό είναι λοιπόν να είμαι σήμερα ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας μου να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνάντηση και την αποδοχή από το Δήμο Θεσσαλονίκης της πρότασής μου να αναλάβει η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ την κατασκευή του έργου στατικής ενίσχυσης του διατηρητέου. Άλλωστε, όπως έχω πει επανειλημμένως, όταν οι φορείς συνεργάζονται, βρίσκονται και οι λύσεις».

 

 

 

Αξιοποίηση του ακινήτου του Αγίου Μηνά στο ιστορικό κέντρο της πόλης

 

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και στελέχη της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ηρακλή Δρούλια συναντήθηκαν με το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Μηνά προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ακινήτου του Αγίου Μηνά, ιδιοκτησίας ΚτΥπ ΑΕ, καθώς η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της ΚτΥπ ΑΕ. Αποφασίσθηκε η εκπόνηση μελέτης διαμόρφωσης των όψεων στο ακίνητο, έτσι ώστε να αναδειχθεί ο ναός του Αγίου Μηνά.

 

Πιο Δημοφιλή