ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Η ομιλία του Θοδωρή Σπηλιόπουλου όπως ακριβώς καταγράφηκε στα πρακτικά της ειδικής συνεδρίασης την Κυριακή 7/9/2014
Λοιπόν, θα ήθελα κι εγώ να ευχηθώ σε όλους μας, στο Δήμαρχο και στον καινούριο Πρόεδρο που έχει σημαντικό έργο, καλή δουλειά, με ανασηκωμένα τα μανίκια, διότι "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ", οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ όπως είχαμε πει και προεκλογικά, πιστεύουμε ότι έχουμε πάρα πολλή δουλειά στο Δήμο Χαϊδαρίου, αλλά και γενικότερα θα έλεγα στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θέλω να πω δηλαδή, ότι στα πλαίσια της κατ' οικονομίαν καλής θέλησης βεβαίως και θα πράξουμε αυτό που μπορούμε στα πλαίσια του νόμου. Αλλά το κύριο ζήτημα για εμένα είναι η αλλαγή των συσχετισμών που έγιναν στο Δήμο Χαϊδαρίου και με την αλλαγή της Παράταξης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και το Μιχάλη το Σελέκο, με τη βοήθεια όλων μας και σε αυτό εμείς θα πρωτοστατήσουμε, στο αγωνιστικό βήμα που έχει ανάγκη το Χαϊδάρι και η Δυτική Αθήνα και γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, κατάργηση του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", κατάργηση των μνημονίων, ανατροπή αυτής της μνημονιακής Κυβέρνησης της Τρόϊκας - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή μέσα από εκλογές, επιβολή μιας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με κορμό την Αριστερά.

Νομίζω λοιπόν ότι επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτές τις γενικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά πρέπει να τις δημιουργήσουμε, θα έλεγα ότι χτυπάω ανοιχτές θύρες προς την Πλειοψηφία, στο να οικοδομήσουμε από την πρώτη στιγμή, εκτός από αυτό που λέμε την ενότητα στους Δήμους και στις γειτονιές και συμφωνώ με όλα αυτά που είπε ο Δήμαρχος και θα συμβάλλουμε με τις δικές μας μικρές ή μεγάλες δυνάμεις κατά γειτονιά.

Θα έλεγα ότι είναι ανάγκη και αυτό το λέω σε σχέση με την ΠΕΔΑ, δηλαδή εκλογές για την Περιφέρεια των Δήμων Αττικής, αλλά και για τις εκλογές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, είναι ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει Κίνημα. Κίνημα ανατροπής. Πρέπει να πούμε ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στέκομαι περισσότερο σε αυτό, γιατί θα 'χουμε ευκαιρία να πούμε για το Χαϊδάρι πάρα πολλά και κυρίως στην πράξη να κάνουμε, αποδείχθηκαν Οργανα εφαρμογής αυτής της μνημονιακής πολιτικής,

που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ετεροδιοίκηση και στην ουσία Εφορία. Χθες ο Πρωθυπουργός είπε, ότι θα μας χαρίσει και το φόρο τον ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή έτσι ο τάφος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καλά, δεν μας χάριζε τουλάχιστον και τα κόκκινα δάνεια, να γίνουμε φοροεισπράκτορες και κυνηγοί κεφαλών στις γειτονιές. Μόνο αυτό δεν είπε. Προφανώς, κάποιος απ' τους πολλούς εγκεφάλους που έχει, δεν το σκέφτηκε.

Λέω λοιπόν και τελειώνω με αυτό, ότι σε αυτή την κατεύθυνση εμείς θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και πιστεύω ότι η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη πέρα από όλα τα άλλα, να βρει κοινό βηματισμό, οι Δήμαρχοι που έχουνε ένα προοδευτικό δημοκρατικό προσανατολισμό σε αυτή την κατεύθυνση. Εμείς κάτω απ' το ποτάμι, γιατί τα νοσοκομεία έχουνε κλείσει, κ.λπ., τα οποία τα γνωρίζουμε.

Λοιπόν, στα πλαίσια της κατ' οικονομίας συμφωνήσαμε λοιπόν με ανοιχτές θύρες θα λέγαμε, εμείς, έτσι συμφώνησαν και οι συνάδελφοι, εγώ να είμαι Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πούμε τώρα Δήμαρχε, ή μετά. Ωραία. Λοιπόν, στα πλαίσια της καλής θέλησης, δεν σημαίνει συμφωνία, σημαίνει ας πούμε ανοχή για να λειτουργήσει και νομίζω ότι ένα από τα πρώτα ζητήματα και το λέω εδώ πέρα, νομίζω ότι αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", εκτός από το Παρατηρητήριο και όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, την έλλειψη συμμετοχής και την μη Απλή Αναλογική, είναι από τα ζητήματα στα οποία εμείς πρέπει να σταθούμε και να συμβάλλουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο.

Λέω και ένα τελευταίο, το είχα πει και τις προηγούμενες φορές, το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναγκαστεί πάρα πολλές φορές να πάρει αποφάσεις στα πλαίσια του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ". Εγώ όπως είχα προτείνει και στο παρελθόν και απευθύνομαι και προς τον Πρόεδρο, νομίζω ότι μπορεί να θεσμοθετεί, μέσα σε εισαγωγικά. Δηλαδή, να υλοποιεί αποφάσεις που είμαστε αναγκασμένοι να
κάνουμε, αλλά μπορεί να παίρνει πολιτικές αποφάσεις που να κοινοποιούνται στα πλαίσια αυτού που λέμε στον Τύπο ευρύτερα, κ.λπ., στον Τοπικό Τύπο, στον Αθηναϊκό Τύπο, ότι εμείς διαφωνούμε και το τι ζητάμε.

Θα είναι μία ευκαιρία και στον κόσμο του Χαϊδαρίου, να του δείξουμε θέμα το θέμα, γιατί υπάρχει και μία φιλολογία, ότι ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" τελικά είναι καλός και στην περιβόητη Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι λαμόγια όλοι και τα παίρνουν, κ.λπ., κ.λπ., έτσι τους έβαλε σε μία σειρά. Να δείξουμε λοιπόν το πνεύμα του νόμου αυτού, ο οποίος είναι ο τάφος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σας ευχαριστώ.

Πιο Δημοφιλή