ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 08 Ιουλίου 2014 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωσητου Αντ.Δεων@ (Koursaros)

«Τελικά η ''μαφία των κυλικείων'' στα σχολεία είναι χωμένη παντού, στη Δυτική Αθήνα και όχι μόνο. Στήνουν διαγωνισμούς οι επιτήδειοι εις βάρος των Δήμων, χτυπούν τα κυλικεία με μεγάλα ποσά, δεν πληρώνουν το μίσθωμα, τους φεσώνουν και την κάνουν με ελαφρά πηδήματα».


Κάπως έτσι έχει η ιστορία, με πρωταγωνιστή, παράγοντα Δήμου της Δυτικής Αθήνας και  με επαγγελματική δραστηριότητα την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και που βρίσκεται πίσω από τη «μαφία των κυλικείων» που θέλει να ελέγχει τα μεγάλα κυλικεία σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει απλώσει μέχρι στιγμής τα «πλοκάμια» του σε τρεις Δήμους, Κορυδαλλό, Αιγάλεω και Χαϊδάρι εκμεταλλευόμενος την θέση και τις γνωριμίες που είχε σαν αυτοδιοικητικός παράγοντας.

Το κόλπο γνωστό, αφού λήξει η σύμβαση στο κυλικείο που τον ενδιαφέρει βάζει συγγενικό πρόσωπο η κολλητό για να μην φαίνεται αυτός (αφού τους έχει κάνει πρώτα ιδιωτικό συμφωνητικό) και «χτυπούν» τους διαγωνισμούς με μεγάλα ποσά. Το μεγάλο ερώτημα είναι, πως σε περίοδο κρίσης, την στιγμή που οι προηγούμενοι δεν έβγαιναν με μικρότερο μίσθωμα αυτοί πως θέλουν να βγουν; Εδώ μιλάμε πλέον, για ποσά ετησίως της τάξεως 40-60.000 ευρώ γιατί τα σχολεία που «χτυπάνε» έχουν πάνω από 700 μαθητές το κάθε ένα, αναλογιστείτε πόσα μπορεί να χάσει ο κάθε Δήμος σε βάθος χρόνου την στιγμή που δεν καταβάλλεται το μίσθωμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Αθήνας είχε το κυλικείο ο προηγούμενος ενοικιαστής με 33 ευρώ και δεν έβγαινε, πήγε η «μαφία των κυλικείων» και το «χτύπησε» με πάνω από 50 ευρώ για να το πάρει (ο διαγωνισμός αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της επικύρωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο η απο την Σχολική Επιτροπή).

«Ο συγκεκριμένος παράγοντας έχοντας γνώσεις πως λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση ξέρει πολύ καλά ότι εάν δεν περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια, δεν πρόκειται να κινηθεί κανένας Δήμος εναντίον του για να διεκδικήσει τις οφειλές  από τα μισθώματα και έτσι μπορεί ανενόχλητα να δουλεύει τα κυλικεία τροφοδοτώντας ο ίδιος με πάσης φύσεως αρτοσκευάσματα από την επιχείρησή του και με αυτό τον τρόπο να έχει μόνο κέρδη αφού δεν πρόκειται να καταβάλει κανένα μίσθωμα».

Το θέμα είναι όμως τι προτίθεται να κάνει ο κάθε Δήμος ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν οι «υποτιθέμενοι ενοικιαστές». Μήπως πρέπει να υπάρχει όχληση από την πρώτη καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος ώστε να μην υπάρχει περιθώριο να ξεφύγει η κατάσταση και έχουμε και εδώ το φαινόμενο που παρατηρείται ;

Όπως και να έχει η υπόθεση, φαίνεται καθαρά ότι γίνονται «περίεργες μπίζνες» με σκοπό τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των κυλικείων από παράγοντες Δήμου . Η ερευνά μας συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις ειδικά για τις ημέρες και τα έργα του εν λόγω αυτοδιοικητικού παράγοντα.

Πιο Δημοφιλή