ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 24 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Πριν από μερικές βδομάδες, είχαμε τοποθετηθεί με σαφή τρόπο υπέρ της ουσιαστικής σύνδεσης της πόλης με την στάση Μετρό «ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» για να μπορέσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι δημότες

να αποκτήσουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό. Δυστυχώς, αντί αυτού, η διοίκηση του ΟΑΣΑ προχώρησε μονομερώς ένα βήμα παρακάτω με την τροποποίηση των γραμμών 803, 811 και 876 ενώ ταυτόχρονα μείωσε τον αριθμό των δρομολογημένων οχημάτων. Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, η απίστευτη ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών που βλέπουν την μετακίνηση τους στην πόλη ως καθημερινό «γολγοθά». Συνέπεια της αρνητικής αυτής κατάστασης, είναι η κατακόρυφη μείωση της επισκεψιμότητας που έχει φέρει με την σειρά της, πτώση της εμπορικής κίνησης στην αγορά του Χαϊδαρίου. Γειτονικοί δήμοι όπως π.χ. το Περιστέρι και το Αιγάλεω έχουν δει να αυξάνονται κατακόρυφα η εμπορική τους κίνηση και οι αντίστοιχες υπεραξίες που διημιουργούνται τόσο σε επίπεδο ακινήτων/ενοικίων όσο και σε ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Και όλα αυτά για ένα πολύ απλό λόγο γιατί το ΜΕΤΡΟ διέρχεται τον κεντρικό ιστό της πόλης τους έχοντας στάσεις σε καίρια σημεία. Στο Χαϊδάρι περνάει «ξυστά» έχοντας την μοναδική πρωτοτυπία η Στάση Μετρό να βρίσκεται εκτός πόλης (!). Αλήθεια ποια κρατική η φυσική οντότητα σχεδίασε το πλέον αντιεξυπηρετικό σημείο για πόλη εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής; Ποια δημοτική αρχή του Χαϊδαρίου συναίνεσε στο παρελθόν στον σχεδιασμό και στην μετέπειτα λειτουργία του στην «ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» και για ποιο λόγο ακριβώς; Αλήθεια με ποιο σκεπτικό; (Αφού ήταν γνωστό ότι ετοιμάζονταν η ανέγερση του Δημαρχείου από την άλλη πλευρά, και πιο συγκεκριμένα, επί της Λεωφόρου Αθηνών και στην ίδια πλευρά βρίσκονταν και τα δύο νοσοκομεία που φιλοξενούνται στο Χαϊδάρι, το «ΑΤΤΙΚΟΝ» και το ψυχιατρικό κατάστημα στο ΔΑΦΝΙ ενώ η «καρδιά» της πόλης είναι ευρέως διαδεδομένο ότι «χτυπά» σε εκείνο το σημείο με την εμπορικότητα της παλιάς Λεωφόρου Καβάλας να βρίσκεται -ακόμη και σήμερα εν μέσω κρίσης- σε συνεχή ανοδικά επίπεδα.) Ως πότε θα ανεχόμαστε ως τοπική κοινωνία την απαράδεκτη αυτή κατάσταση; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την καθημερινή αργοπορία των Χαϊδαριωτών; Ποιος θα αναλάβει να εξηγήσει στους καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες για την μείωση της εμπορικής κίνησης και την απώλεια εσόδων από υποψήφιους πελάτες που προτιμούν τις γειτονικές αγορές; Ως «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ», απαιτούμε από την διοίκηση του ΟΑΣΑ την άμεση κατάργηση των τελευταίων αλλαγών και την άμεση επαναφορά του Λεωφορείου 876 όπως μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε τους κατοίκους, διερχόμενο τον κεντρικό ιστό της πόλης. Επίσης, καλούμε την Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση και χάραξη ενιαίας δια παραταξιακής πολιτικής για το φλέγον αυτό ζήτημα. Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ» διεκδικεί μια στάση Μετρό στην «ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» με εύκολη και άμεση πρόσβαση για όλους τους δημότες και τις δημότισσες.  Ας αντιληφθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι αρμόδιες διοικήσεις κρατικών και κυβερνητικών φορέων ότι οι Χαϊδαριώτες και οι Χαϊδαριώτισσες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Φτάνει πια ο εμπαιγμός τους.

Πιο Δημοφιλή