ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 20 Απριλίου 2018 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

«Τοπίο» δεν είναι απλά το φυσικό ανάγλυφο και η μορφολογία του εδάφους, δεν είναι καν το σύνολο των χρωμάτων και των ήχων που αναβιώνουν γνωστικές και συναισθηματικές εμπειρίες,

αλλά κυρίως όλα αυτά μαζί και συνάμα –και πάνω απ’ όλα- είναι η «μνήμη του τοπίου».
Γιατί -το ξέρετε πια- το «τοπίο» έχει «μνήμη», και είναι τόσο βαριά η «μνήμη» του, όσο είναι το βάρος της ιστορίας που σηκώνει και κουβαλάει ο τόπος που την αξιώθηκε.
Το Χαϊδάρι είναι κατ’ εξοχήν τόπος «Ιστορικής Μνήμης» (Θρησκευτικής, Μαρτυρικής, Ηρωικής), ώστε η προφορά και μόνο του ονόματος του να διατρέχει με την ταχύτητα του φωτός τον ιστορικό χωρόχρονο τριών χιλιετιών:
Αρχαία Ιερά οδός, Μονή Δαφνίου, Χώρος (Παλατάκι) στρατοπέδευσης του Γεώργιου Καραϊσκάκη και του Κάρολου Φαβιέρου κατά την πολιορκία της Ακρόπολης και του Κιουταχή, Στρατόπεδο συγκέντρωσης «ΜΠΛΟΚ 15», Μνημείο πεσόντων 8ης Σεπτεμβρίου 1944 (Λέλας Καραγιάννη, Μανώλη Λίτινα), Μνημείο εκτέλεσης του στελέχους του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης Νίκου Πλουμπίδη.
Η ιστορία, ναι, προστατεύει αυτούς που την μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά, όχι όμως απλά ως μύθο, αλλά ως ζωντανή παρακαταθήκη και ύψιστη διδασκαλία ζωής.
Η ιστορία, ναι, εκδικείται αυτούς που την παραβλέπουν, τους αγνοηστές, τους επιλήσμονες, γιατί τους καταδικάζει να βιώσουν την σκοτεινή πλευρά της από την αρχή.
Εμείς στο Χαϊδάρι, ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» με επικεφαλής τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο,
Αγαπάμε τον τόπο και την ιστορία του.
Παλεύουμε ώστε το μέλλον να είναι πιο φωτεινό από το παρελθόν.
Περπατάμε πάνω στα χνάρια όσων ανεξίτηλα έγραψαν, ο καθένας, και μία νέα ιστορική διαδρομή.
Οργανώνουμε
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Ξεκινάμε
την Κυριακή 22 Απρίλη 2018, από την είσοδο του Διομήδιου Πάρκου, στις 9:30
Περπατάμε
Μέσα από το Διομήδειο Πάρκο και το Όρος Αιγάλεω στο τόπο εκτέλεσης της Λέλλας Καραγιάννη και των 72 Ελλήνων, στη Μονή Δαφνίου και στο τόπο εκτέλεσης του Νίκου Πλουμπίδη.
Θα μας ξεναγήσουν:
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΛΤΑ.

Πιο Δημοφιλή