ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 02 Απριλίου 2018 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Τις άγιες ημέρες του Πάσχα, η ταλαιπωρία των Χαιδαριωτών θα συνεχιστεί και η αυξημένη εμπορική κίνηση αναμένεται  να μεταφερθεί στους γειτονικούς δήμους.

Η κυριότερη αιτία, για την δυσάρεστη αυτή κατάσταση, αποτελεί η στάση Μετρό που είναι το πλέον αντιεξυπηρετικό σημείο για κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας  που αντιμετωπίζουν καθημερινά έναν «γολγοθά». Και όλα αυτά, γιατί παλαιότερες δημοτικές διοικήσεις και αρμόδιες κρατικές επιτροπές -με κορυφαία τοπική εκπροσώπηση σε αυτές-  με συγκεκριμένες αρμοδιότητες χωροταξικού σχεδιασμού έκριναν ως κατάλληλο σημείο την στάση Αγ. Μαρίνα που ουσιαστικά παρέχει την δυνατότητα στην γειτονική πόλη του Αιγάλεω να έχει δύο σημεία, ένα στην «καρδιά» της αγοράς του και ένα μπροστά, στο Δήμαρχειο του (!) ενώ απο το Χαϊδάρι θα λέγαμε οτι περνάει «ξυστά».

Με την επικρατούσα εικόνα, η πόλη μας, κατέχει μια θλιβερή «πρωτιά» αφού είναι η μοναδική πόλη που η στάση του Μετρό δεν περνάει μέσα απο κέντρο της (το δημαρχείο , την αγορά  η κάποιο απο τα δημόσια νοσοκομεία που φιλοξενεί) δημιουργώντας πρόβλημα στην μετακίνηση των δημοτών προς αυτό  και καθίζηση στην εμπορική κίνηση.  Και η όμορη Αγ.Βαρβάρα θα έχει σύντομα στάση Μέτρο μέσα στο ζωντανό «κύτταρο» της πόλης και αναμένεται η επισκεψιμότητα της  να αυξηθεί κατακόρυφα και να τονωθεί η εμπορική της κίνηση.  Δυστυχώς, ριζική λύση, άμεσα  δεν μπορεί να δοθεί. 
Γι αυτό η  «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ»  προτείνει να παρθούν τάχιστα απο την Δημοτική Αρχή με την ομόφωνη στήριξη των δημοτικών παρατάξεων οι εξής πρωτοβουλίες:   -Η έναρξη δημοτικής συγκοινωνίας με ενοικίαση μέσω τύπου leasing   λεωφορείου (επιλογή με μικρό οικονομικό κόστος) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την εύκολη πρόσβαση τους στην στάση Μετρό Αγ.Μαρίνα.   - Η διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής  απο  την διοίκηση του Ο.Σ.Υ. εσωτερικού δρομολογίου καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας του Μετρό. -Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής - απαρτιζόμενη και απο εξειδικεύμενους επιστήμονες π.χ. συγκοινωνιολόγους, πολιτικούς μηχανικούς- με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με στόχο την παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων (διημιουργίας στάσεων Μετρό μέσα και απο τις υπάρχουσες γραμμές που μπορούν να επεκταθούν π.χ. ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μέσω Περιστερίου) προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Η ταλαιπωρία των Χαιδαριωτών πρέπει να λάβει ένα τέλος.  Οι ευθύνες αυτών που ανέχτηκαν η και πρόκριναν ως κατάλληλη λύση την Αγ. Μαρίνα δηλαδή το Δημαρχείο Αιγάλεω (!) ως σημείο εξυπηρέτησης του Χαιδαριώτικου λαού είναι τεράστιες.  Αλλά τώρα, δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών. Είναι ώρα διεκδίκησης.  Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ» και εγώ προσωπικά, θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για  μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, για μια στάση Μετρό προσβάσιμη σε όλους τους Χαιδαριώτες και τις Χαιδαριώτισσες.

Πιο Δημοφιλή