ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 23 Μαρτίου 2018 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από υποδείξεις κατοίκων, ο επικεφαλής των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»  Θοδωρής Σπηλιόπουλος είχε επισκεφτεί το Άλσος Δαφνίου και

την περιοχή της Αφαίας,  τον προηγούμενο μήνα και  είχε διαπιστώσει ότι ένα τμήμα του ρέματος κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών στο Ύψος του Άλσους Δαφνίου Χαϊδαρίου, απέναντι από τη Μονή Δαφνίου, μετά από έντονη βροχόπτωση, είχε φραχτεί από φερτά υλικά και πεσμένα δένδρα,  τα δε πρανή ήταν  σε κακή κατάσταση.

Ο μεγάλος όγκος νερών και τα φερτά υλικά, είχαν  προκαλέσει την καταστροφή μεγάλου μέρους του πυθμένα του χειμάρρου, την εκτροπή του και την καταστροφή του ενισχυμένου με τσιμέντο πρανούς της Λ. Αθηνών. Επίσης ο μεγάλος όγκος φερτών, είχε σχεδόν φράξει το υπόγειο κανάλι για τα όμβρια που έρχονται και από το όρος Αιγάλεω και εκβάλουν στον ίδιο χείμαρρο.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Θοδωρής Σπηλιόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα και διατύπωσε γραπτώς το αίτημα των κατοίκων για τον άμεσο καθαρισμό του ρέματος. Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και κλιμάκιο μηχανικών έκανε αυτοψία στο σημείο παρουσία των κατοίκων της Αφαίας.

Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το έργο θα ενταχθεί σε συνολικότερο σχεδιασμό που αφορά σε  σημαντικές επεμβάσεις (κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, άρση καταπτώσεων  πρανών,  επένδυση σκυροδέματος με κρόκαλα κατά τα πρότυπα της παλαιάς Ιεράς Οδού), συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» και ο  Θοδωρής Σπηλιόπουλος  συνεπείς στην προσπάθεια στήριξης των πολιτών της πόλης μας σε κάθε ενέργεια που βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα, δηλώνουν ότι θα παρακολουθήσουν στενά το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και θα πιέσουν την Περιφέρεια Αττικής για άμεση αποκατάσταση της φυσικής ροής του ρέματος, αλλά και για την ευρύτερη παρέμβασή της στην περιοχή, ώστε να υλοποιηθεί και η αναπτυξιακή πρόταση των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»,  για την ενοποίηση των ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ  στην περιοχή της Μονής Δαφνιού και της Αφαίας.
Η επιστολή των ΠΣΔ στους υπευθύνους εδώ: https://psdhaidari.blogspot.gr/2018/02/7-2018-2-14.html

Πιο Δημοφιλή