ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Μεσούσης της σχολικής χρονιάς, ως αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης οργανωμένου σχεδίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών,

αποφασίστηκε - αλήθεια από ποιους και με ποια κριτήρια - η μετακίνηση δύο παιδαγωγών από τον 3 ο Παιδικό Σταθμό σε άλλους. Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε από ανήσυχους γονείς ότι η παιδαγωγός κα. Βασιλική Σταματοπούλου μετακινήθηκε στον 6 ο Παιδικό Σταθμό, και αντιστοίχως η κα. Αλεξάνδρα Ρουμπάνη στον 2 ο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Οποιαδήποτε αλλαγή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην έτσι και αλλιώς οριακή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Τα κενά στις δομές δεν καλύπτονται με αλχημείες, αλλά με περαιτέρω ενίσχυσή τους που συνεπάγεται τη μονιμοποίηση των υφιστάμενων συμβασιούχων και στοχευμένες προσλήψεις όπου κρίνεται αναγκαίο. Σε κεντρικό επίπεδο, το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να λύσει το γόρδιο δεσμό της ομηρίας αυτών των εργαζομένων. Σε τοπικό επίπεδο, η Δημοτική Αρχή οφείλει να διασφαλίσει για όλους τους Παιδικούς Σταθμούς ένα καθεστώς ισονομίας και να μην τους διαχειρίζεται με πελατειακές και άλλες παλαιοκομματικές λογικές. Τα παιδιά δεν θα πληρώσουν το “μάρμαρο” του κακού σχεδιασμού της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά ούτε και την κοινωνική αναλγησία της κεντρικής εξουσίας. Η Πολιτεία δεν πρέπει να συμπεριφέρεται στους παιδαγωγούς με λογικές πλανόδιου πωλητή αλλά να τους αφήνει να δημιουργούν σταθερές σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με γονείς και παιδιά. Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να δώσει άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ

Πιο Δημοφιλή