ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

Το Άλσος Δαφνίου το επισκέπτονται αρκετοί συμπολίτες μας και από την περιοχή του Δαφνίου και γενικότερα του Χαϊδαρίου αλλά και από άλλες περιοχές.

Ανάλογα με την εποχή η επισκεψιμότητα αυξομειώνεται.   Μετά από υποδείξεις κατοίκων, διαπιστώσαμε προβλήματα που επιβεβαιώνονται και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.  Κατά την διάρκεια των έντονων βροχών που έχουν προηγηθεί, έχουν σχηματιστεί έντονες αυλακώσεις ή έχουν βαθύνει προυπάρχουσες σε αρκετά σημεία του Άλσους. Αυτές οδηγούν τα επιφανειακά νερά και χώματα σε διαμορφωμένο χείμαρρο παράλληλα στη Λ.Αθηνών που καταλήγει στον Σκαραμαγκά, αφού διασχίσει και την περιοχή της Αφαίας.  Ο μεγάλος όγκος νερών και τα φερτά, έχουν προκαλέσει την καταστροφή μεγάλου μέρους του πυθμένα του χειμάρρου, την εκτροπή του και την καταστροφή του ενισχυμένου με τσιμέντο πρανούς της Λ. Αθηνών. Επίσης ο μεγάλος όγκος φερτών, έχει σχεδόν φράξει το υπόγειο κανάλι για τα όμβρια που έρχονται και από το όρος Αιγάλεω και εκβάλουν στον ίδιο χείμαρρο.  Η κοίτη του χειμάρρου έχει μικρύνει σε διάφορα σημεία από τα φερτά, κορμούς δένδρων, με αποτέλεσμα να εκτρέπεται μέσα στο Άλσος,  να πνίγει τη βλάστηση και να εκθέτει σε κίνδυνο τις ρίζες πολλών δένδρων που κινδυνεύουν να πέσουν.  Πιστεύουμε ότι πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να διευθετήσουν το θέμα και να καθαρίσουν τον χείμαρρο, γιατί κινδυνεύει κατά μήκος του, το Άλσος και η Λ. Αθηνών, με ζημιές και με πλημμύρες.  Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, κάθε τετραγωνικό πράσινου είναι πολύτιμο για όλους μας.  Το Χαϊδάρι έχει την τύχη να έχει και το Άλσος Δαφνίου και είναι χρέος μας να το προστατεύουμε και να το συντηρούμε.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφικό υλικό:
Πιο Δημοφιλή