ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2016 Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκτύπωση

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΚΕΥΗ 21-Οκτ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΔΙΑΦΝΙ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πρόγραμμα Συγκεντρώσεων στις Συνοικίες του Δήμου

Περιοχή Ημερομηνία Ώρα Τόπος
Δαφνί, 21-Οκτ, 20:00, 6ο Δημοτικό Σχολείο
Πάνω Αφαία, 23-Οκτ, 10:30, Γραφείο Συλλόγου Άνω Αφαίας
Δάσος, 24-Οκτ, 19:00, ΚΑΠΗ ΔΑΣΟΥΣ
Κάτω Αφαία, 30-Οκτ, 10:30, Γραφείο Συλλόγου Κάτω Αφαίας
Κουνέλια, 1-Νοε, 20:00, αίθουσα Ι.Ν Αγίας Μαρίνας
Γρηγορούσα, 2-Νοε, 19:00, ΚΑΠΗ Γρηγορούσας
Κέντρο, 6-Νοε, 11:00, Αίθουσα Δημαρχείου
Παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ,
Μαζί συνεχίζουμε, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων!
Κάτοικοι του Χαϊδαρίου,
Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου σας προσκαλεί στις 7 λαϊκές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις γειτονιές της πόλης μας. Επιδιώκουμε ένα ζωντανό διάλογο, σε συνέχεια των προηγούμενων συγκεντρώσεων αλλά και της συνεχούς επαφής με τους κατοίκους, για να αποτυπωθούν οι ανάγκες γύρω από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες.
Για εμάς η άμεση συζήτηση με το λαό, με τη μορφή των λαϊκών συγκεντρώσεων, στοχεύει στην αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων, για τις δράσεις και τους στόχους μας, στην προβολή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, λόγω των αντιλαϊκών κατευθύνσεων, που θέλουν τους Δήμους μακρύ χέρι των εκάστοτε κυβερνήσεων. Κυρίως όμως επιδιώκουμε τη συμπόρευση με το Χαϊδαριώτικο λαό, στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Είμαστε με τη λαϊκή πλειοψηφία
Εργαζόμαστε ασταμάτητα με Πυξίδα το Λαϊκό συμφέρον
Η Δημοτική Αρχή εργάζεται με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, όπως ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή της εκλογής της. Βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που λυμαίνονταν το Δήμο επί δεκαετίες και τον είχαν ουσιαστικά οδηγήσει στα πρόθυρα της διάλυσης. Ταυτόχρονα, έχουμε ξεκαθαρίσει πως ξέρουμε πολύ καλά το καθορισμένο τοπίο στο οποίο κινούμαστε, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης, του ασφυκτικά αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου, για το οποίο υπεύθυνες είναι όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η σημερινή, γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου είναι αντιπολίτευση στην Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και την Ε.Ε.
Το ζητούμενο είναι ποιούς υπερασπίζεσαι και ποιούς πολεμάς. Εμείς απαντάμε θαρρετά και καθαρά ότι είμαστε με τη λαϊκή πλειοψηφία. Είμαστε με τους εργαζόμενους που τους μειώνουν τους μισθούς, τους καταργούν δικαιώματα, είμαστε με τους συνταξιούχους που τους πετσοκόβουν τις συντάξεις, είμαστε με τους άνεργους και διεκδικούμε μαζί τους θέσεις εργασίας, είμαστε με τη νεολαία και αγωνιζόμαστε για Παιδεία χωρίς φραγμούς, με ανεβασμένο, ολόπλευρο μορφωτικό περιεχόμενο, πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, είμαστε με τον πρόσφυγα και εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, πολεμάμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που τους ξεριζώνει.
Παρά την απαράδεκτη κατάσταση που συναντήσαμε, από την πρώτη στιγμή:
• Πήραμε μέτρα ελάφρυνσης των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, με μειώσεις των δημοτικών τελών, μεγάλες μειώσεις μέχρι και κατάργηση για τους οικονομικά ασθενέστερους στα τροφεία των παιδικών σταθμών, μειώσεις των συνδρομών σε αθλητικές, πολιτιστικές υπηρεσίες, στο κολυμβητήριο.
• Διεκδικούμε άμεση χρηματοδότηση για τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη, για τη λύση βασικών λαϊκών προβλημάτων: Αντιπλημμυρικά έργα, χώροι πρασίνου και αναψυχής, νέες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Επιμένουμε στα έργα βελτίωσης των υποδομών, με την παράδοση νέου παιδικού σταθμού στο Δάσος, σε αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις με ουσιαστικές παρεμβάσεις από την αυτεπιστασία του Δήμου. Δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις συντήρησης και η ανανέωση εξοπλισμού στα σχολεία της πόλης μας. Με την μεγάλη κινητοποίηση του Χαϊδαρίωτικου Λαού, πετύχαμε μετά από δεκαετίες, να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του αγωγού της Λ. Αθηνών, που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό τις καταστροφές από τις πλημμύρες, ενώ παράλληλα γίνονται μελέτες και παρεμβάσεις σε πολλά σημεία.
• Έχουμε στοχευμένη δράση για τους οικονομικά ασθενέστερους, με τη δημιουργία γραφείου ανέργων, δωρεάν συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ, λαϊκό φροντιστήριο, διανομή τροφίμων από την Κοινωνική Υπηρεσία.
• Αξιοποιούμε το προσωπικό και τις δυνατότητες που μας δίνονται για νέες προσλήψεις, με συμβάσεις ολιγόμηνης διάρκειας, ενώ διεκδικούμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, για την ενδυνάμωση και στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, ειδικά στην καθαριότητα, στην τεχνική υπηρεσία, στους παιδικούς σταθμούς, στα αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα.
• Με τη κατάργηση του βραχνά των ΚΟΙΝΣΕΠ, αυτά τα 2 χρόνια κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός παιδικών σταθμών, αναβαθμίστηκε η λειτουργία του καλοκαιρινού camp, ενώ η συμμετοχή στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου ξεπερνά τους 3500 συμμετέχοντες συνδημότες μας.
Σκοπός μας είναι τα λιγοστά χρήματα που διατίθενται να πηγαίνουν απρόσκοπτα για τις λαϊκές ανάγκες και να μη δίνονται προίκα στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων είναι ενάντια στις λαϊκές ανάγκες !
Πληρώνουμε την έλλειψη μεγάλων έργων υποδομής
Η αντιλαϊκή πολιτική των διαδοχικών Κυβερνήσεων, η Καπιταλιστική Οικονομική Κρίση, η διαλυτική κατάσταση στην οποία έφτασαν τον Δήμο οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, επιδρούν δραματικά και στενεύουν ασφυκτικά τα πλαίσια της διαχείρισης του Δήμου μας, υπέρ των λαϊκών αναγκών.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου ήταν ένας από τους πιλοτικούς Δήμους εφαρμογής των σχεδίων της άρχουσας τάξης για την τοπική διοίκηση, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της πολιτικής αυτής:
1. Τις υπηρεσίες της καθαριότητας και της τεχνικής υπηρεσίας που ήταν σκοπίμως αποψιλωμένες από προσωπικό, υποδομή και μηχανήματα για να ιδιωτικοποιηθούν.
2. Τα τεράστια χρέη για οικόπεδα και προμηθευτές του Δήμου και οι εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις πληρωμής τους, που αναδεικνύουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, που είναι σύμφυτα με την πολιτική που ακολουθήθηκε.
3. Οι δομές του δήμου σε κρίσιμους τομείς όπως στους παιδικούς σταθμούς, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό ήταν ολοκληρωτικά παραδομένες στους ιδιώτες μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Τα βασικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια λόγω της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και παραμένουν είναι:
• Η έλλειψη και υποστελέχωση των υπηρεσιών, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, αφού σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, οι τεχνικές υπηρεσίες κ.α., λείπουν βασικές ειδικότητες εργαζόμενων που θα έλυναν σοβαρά καθημερινά προβλήματα. Τα κάθε λογής προγράμματα ολιγόμηνης εργασίας, δεν αντιμετωπίζουν με αποφασιστικό τρόπο το πρόβλημα, στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία, τόσο για το Δήμο όσο και για τους ανέργους.
• Η ολοένα μειωμένη χρηματοδότηση από τους κεντρικούς πόρους του κράτους, που αγγίζει το 60% τα τελευταία χρόνια και η ταυτόχρονη μείωση των κονδυλίων από διάφορα ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, που αφορούν κυρίως κοινωνικές δομές και δομές πρόνοιας, όπως οι παιδικοί σταθμοί. Βασικός τους στόχος είναι η λειτουργία του Δήμου αποκλειστικά με δικά του έσοδα, δηλαδή ακόμα ένας δυσβάσταχτος φορομπηχτικός μηχανισμός για τους κατοίκους.
• Οι τεράστιες ελλείψεις στις τεχνικές υποδομές του Δήμου, στις εγκαταστάσεις, στον εξοπλισμό, που δεν ανανεώθηκαν και δεν συντηρήθηκαν για δεκαετίες και με ευθύνη του κεντρικού κράτους, με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να προκύπτουν και ολοένα μεγαλύτερα προβλήματα.
Παρόλα αυτά, καθημερινά οι υπηρεσίες του Δήμου μας, βρίσκονται επί ποδός προσπαθώντας να επιλύσουν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ οι παρεμβάσεις είναι εκατοντάδες αυτά τα 2 χρόνια.
Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και η αποδοχή της από το σύνολο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών έφερε πολλούς τομείς του Δήμου μας σε κατάσταση διάλυσης με σκοπό το ξεπούλημα έναντι ενός πινακίου φακής. Η ζημιά που έχει γίνει δεκαετίες, με την υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ σε παιδικούς σταθμούς, κολυμβητήριο, πολιτισμό, παρατημένες υποδομές, επιλεκτικές συνεργασίες με ντόπιους παράγοντες, υπερχρέωση του Δήμου, είναι μόνο μερικά από τα πολλά κληροδοτήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε και αντιμετωπίσουμε.
«Δώσε το χέρι σε όποιον σηκώνεται…»
Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους λαούς!
Από τον Απρίλη γίναμε μάρτυρες των συνεπειών που είχε για τους λαούς, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων στο ΕυρωΝατοϊκό αλισβερίσι και το παζάρεμα για τους ενεργειακούς δρόμους.
Στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά, στην καινούργια πολιτεία που δημιουργήθηκε στο Δήμο μας, βρίσκονται 3.400 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 1.500 παιδιά. Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή άνοιξε την αγκαλιά του στους πρόσφυγες, διεκδικώντας ταυτόχρονα ανθρώπινους όρους διαμονής. Πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά το ρατσισμό και την ξενοφοβία, βλέποντας στο πρόσωπο των προσφύγων τους ξεριζωμένους μας προγόνους. Δείξαμε και συνεχίζουμε να δείχνουμε, έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, μαζί με τους μαζικούς φορείς του τόπου μας, τα σωματεία και τους συλλόγους.
Αυτή η συνεισφορά μας, είναι παρακαταθήκη για όλο το Χαϊδαριώτικο λαό. Τα παιδιά μας έμαθαν να ζωγραφίζουν το προσφυγόπουλο και τον εαυτό τους πιασμένα χέρι- χέρι. Η αξία της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης δεν χωρά σε κανένα προϋπολογισμό, δεν σχεδιάζεται από κανένα τεχνικό πρόγραμμα. Είμαστε περήφανοι για τη στάση μας και την αποδοχή της από το Χαϊδαριώτικο Λαό.
Ο λαός της περιοχής μας γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει για αντίπαλους ταλαιπωρημένους και κυνηγημένους ανθρώπους από τους πολέμους και τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των υπόλοιπων φονιάδων των λαών.
Στις νέες συνθήκες μόνιμου εγκλωβισμού των προσφύγων, εντείνουμε τη δράση μας. Διεκδικούμε την άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών και επιπλέον διδακτικό προσωπικό για να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στις δομές της εκπαίδευσης, επιπλέον χρηματοδότηση για την υλικοτεχνική υποδομή και το πετρέλαιο για να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας. Μαζί με τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, πρέπει να αντιπαλέψουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό, όπου αυτός εκδηλώνεται.
Ο Δήμος άξιος συμπαραστάτης του ταξικού εργατικού κινήματος
Αποτελούμε σταθερό υπερασπιστή όσων αγωνίζονται, όσων διεκδικούν.
Σήμερα ο Χαϊδαριώτης ξέρει ότι για το δίκιο του, στον αγώνα του, ο Δήμος είναι δικός του σύμμαχος και όχι ένας ακόμα αντιλαϊκός φορέας που θα τον κοιτάει με απάθεια. Οι «αθώες» απόψεις που υπερασπίζονται ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να ασχολείται με τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, κλείνουν το μάτι στην συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η πορεία των Ανέργων από την Πάτρα στο Σύνταγμα και η συμμετοχή του Δήμου μας αποτέλεσε παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Μας δίδαξε ότι για να πάρεις κάτι πρέπει να το διεκδικήσεις με σκληρό τρόπο, με θυσίες. Η αλληλεγγύη μας στους αγρότες, η προετοιμασία με σύσκεψη φορέων και σωματείων για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά και το δυναμικό παρόν μας στους αγώνες αποτελεί πολύτιμο εχέγγυο για όποιον θέλει να αγωνιστεί.
Η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα και στηρίζει με όλους τους τρόπους τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στα μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες, με δεκάδες αποφάσεις στήριξης και αλληλεγγύης για το δίκαιο αγώνα τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα με ξεκάθαρη πολιτική στάση, έχουν στηριχθεί δεκάδες εργαζόμενοι του Δήμου, όπως οι σχολικές καθαρίστριες, φύλακες, οδηγοί κ.α., που δικαιώθηκαν μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων.
Αναδεικνύουμε την ιστορία του τόπου μας…
Αποτελεί θέση αρχή για εμάς ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό πρέπει να είναι Δωρεάν για όλο το λαό, γι’ αυτό και οι δεκάδες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει για ποιοτικές εκδηλώσεις, θέατρο, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, με αναβαθμισμένο περιεχόμενο πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση για όλο τον κόσμο.
Η μελέτη και η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας είναι σημαντική προτεραιότητα, ειδικά για την διαπαιδαγώγηση των νέων, γι’ αυτό και αποτελεί για εμάς κρίσιμο ζήτημα καθώς η ορθή αποτίμηση και τα συμπεράσματα από την γνώση της, είναι κρίσιμα για το αύριο.
Είμαστε με τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ιστορίας του λαού μας, των σύγχρονων ηρωικών λαϊκών αγώνων του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ. Οι δεκάδες εκδηλώσεις ιστορικοπολιτικού περιεχομένου σκοπό έχουν να μάθουν οι νεότερες γενιές τις ηρωικές στιγμές των προηγούμενων, κυρίως να διδαχτούν ότι με τους αγώνες που έγιναν, τίποτα δεν πάει χαμένο.
Στόχος μας είναι να παραχωρηθεί το “Μπλοκ 15” στο Δήμο, να υπάρξει επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρησή του και να αποδοθεί στο λαό της πόλης ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς. Να μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα τον χώρο σχολεία, σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος.
Επίσης, ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσει σύντομα να λειτουργήσει στην πόλη Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο της Πόλης. Φιλοδοξία μας είναι στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά του 2017, να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στους εργαζόμενους, τη νεολαία του Χαϊδαρίου και των γύρω Δήμων, αυτή μας την προσπάθεια.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Πιο Δημοφιλή