Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πόρταλ Αττικής «www.pitsounicity.gr»

η Επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου Κρίστυ Αγαπητού. Αναφέρθηκε στο όραμα της για τον Δήμο και τις βασικές προτεραιότητες της, στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος.

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη της κ. Αγαπητού.

- Πως «κολλήσατε» το μικρόβιο της πολιτικής;

«Η πολιτική είναι στο DNA. Από μικρή ήμουν κοινωνική και είναι κάτι που πιστεύω ότι κληρονόμησα από τους γονείς μου. Τόσο ο πατέρας μου, όσο και η μητέρα μου είχαν διαρκή επαφή με τον κόσμο και προσπαθούσαν πάντα να βοηθούν όσους είχαν ανάγκη. Αυτή η κοινωνικότητα εξελίχθηκε σε πολιτική ενασχόληση , συνδέθηκε με το ενδιαφέρον μου για τα ζητήματα του τόπου που ζω κι ακολούθησε εύλογα και η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση, που είναι ο θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα με τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας. Θεωρώ ότι η ενασχόληση με την πολιτική αποτελεί δημιουργική διέξοδο σε ένα μοντέλο ζωής που η έννοια της προσφοράς βρίσκεται ψηλά αξιακά.

- Εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, δεν «πέφτουν» πολλά; «Οι γυναίκες είμαστε για τα δύσκολα. Είμαστε ικανές να ανταποκριθούμε σε πολλούς και δύσκολους ρόλους ταυτόχρονα . Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο τρέχω κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, πιστεύω ότι καταφέρνω να ανταποκρίνομαι εξίσου καλά σε όλους τους ρόλους κι ευθύνες. Πράγματι το πρόγραμμα μου είναι πολύ βαρύ. Ξεκινώ νωρίς το πρωί από το πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια αρχίζει ο μαραθώνιος σε όλες τις γειτονιές του Χαλανδρίου. Σκοπός μου είναι να έρχομαι κάθε μέρα σε ουσιαστική επαφή, με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μου. Να ακούω τα προβλήματα τους, ώστε στη συνέχεια να είμαι σε θέση να προτείνω συγκεκριμένες λύσεις. Κι αν οι συμπολίτες μου με εμπιστευθούν, να εφαρμόσω στην πράξη τις λύσεις αυτές. Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, αλλά προσπαθώ να μην στερώ από τα παιδιά μου το χρόνο που απαιτείται από πλευράς μου. Ευτυχώς έχω έναν εξαιρετικό σύζυγο, που όχι μόνον με στηρίζει στην πολιτική μου προσπάθεια, αλλά δείχνει κατανόηση, αφού καταλαβαίνει την … «τρέλα μου».

- Αυτό, δηλαδή, σημαίνει το Χαλάνδρι για εσάς; Είναι μία τρέλα;

«Ναι! Όσοι έχουν γεννηθεί και έχουν ζήσει εδώ μπορούν να με καταλάβουν. Το Χαλάνδρι είναι μία αγαπησιάρικη πόλη. Μία πόλη όμως με πολλά προβλήματα κι ανάγκες, που αξίζει και μπορεί πολλά περισσότερα απ’ ότι έχει καταφέρει να της δώσει η σημερινή δημοτική αρχή. Σας αναφέρω ενδεικτικά: Τι έχει γίνει από το 2014 ως σήμερα για το πρόβλημα στο πάρκινγκ; Παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πόσο ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε από το γεγονός ότι πράγματι μαζεύει ικανοποιητικά ο δήμος τα σκουπίδια μας, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια να γίνεται ανακύκλωση στο Χαλάνδρι; Σε μια σύγχρονη πόλη σαν το Χαλάνδρι, ο πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να περπατά σε ασφαλή πεζοδρόμια. Μπορεί κανείς σήμερα να ισχυρισθεί ότι το Χαλάνδρι έχει πεζοδρόμια ασφαλή; Ότι μπορεί στην πόλη μας να κυκλοφορεί με άμεση κι ασφάλεια ένας ηλικιωμένος ή ένα άτομο με αναπηρία; Είναι ανθρώπινη πόλη αυτή που βάζει εμπόδια στην καθημερινότητα των ευπαθών κι ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας; Μια πόλη σαν το Χαλάνδρι, που ζουν κυρίως άνθρωποι της μεσαίας τάξης, αξίζει να έχει βομβαρδισμένους δρόμους;;; Πόσα χρήματα διεκδίκησε κι εξασφάλισε η σημερινή δημοτική αρχή για ασφαλτοστρώσεις; Πόσα από τα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δρόμου του Δήμου ασφαλτοστρώθηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια; Μπορεί να μας ικανοποιεί ότι μόλις, πριν από λίγο καιρό-λόγω εκλογών φυσικά-ξεκίνησε η ανακατασκευή τους. Η εικόνα του Χαλανδρίου, είναι η εικόνα μιας ανοργάνωτης πόλης, ότι ισχύει με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, ισχύει και με τα δημόσια αλλά και τα ιδιωτικά κτίρια, που έχουν «πνιγεί» από τα «περίφημα» γκράφιτι. Ο Δήμαρχος δεν έχει καμία δικαιολογία για την εικόνα αταξίας του Χαλανδρίου, γιατί παρέλαβε το 2014 ένα δήμο «πεντακάθαρο» οικονομικά και έτυχε στο διάστημα της θητείας του να έχει απέναντι του μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Αντίθετα, όσο ο κ. Ρούσσος βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν είχε ψηφίσει ποτέ υπέρ για οποιοδήποτε θέμα αφορούσε στο καλό του Χαλανδρίου, προσπαθώντας να ακυρώσει το σημαντικό έργο που άφησαν οι προκάτοχοί του , ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και ο Γιώργος Κουράσης.

- Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα, που θα κάνετε αν εκλεγείτε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Χαλάνδρι;

«Να δώσουμε λύσεις στα βασικά ζητήματα της καθημερινότητας, με πρώτη προτεραιότητα, το κυκλοφοριακό. Είναι το πιο ακανθώδες θέμα. Από εκεί και πέρα έχουμε μπόλικη δουλειά να κάνουμε στα δημοτικά πάρκα, να ενισχύσουμε τις δομές στην υγεία, στον πολιτισμό, στην υγεία. Να προσφέρουμε καλύτερες παροχές στους πιο ευάλωτους συνδημότες μας, ιδιαίτερα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αλλά και στους νέους μας, αξιοποιώντας τα θετικά της ψηφιακής επανάστασης που συντελείται σήμερα. Επίσης, θα βοηθήσουμε να ανασάνουν οικονομικά νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη, που «εκτοξεύτηκαν» τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα σε μία στιγμή που οι φόροι στη Πατρίδα μας μειώνονται συνεχώς. Να, ακόμη μία σημαντική διαφορά στην φιλοσοφία διοίκησης. Ο κ. Ρούσσος δεν πιστεύει στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ εμείς, ναι»

- Το «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» είναι η συνέχεια της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση».

Πως προέκυψε κατ’ αρχήν… «Είναι οι κοινές αρχές κι αξίες που περνούν από γενιά σε γενιά στην πόλη μας. Το προανέφερα. Το Χαλάνδρι είναι μία αγαπησιάρικη πόλη. Είναι ένα συναίσθημα, που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν εδώ ή μένουν δεκαετίες. Το ίδιο (συναίσθημα) , λοιπόν, νιώθουν κι’ όσοι έρχονται έστω για μία μέρα. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ταίριαζε και με το επώνυμο μου…»

…κι’ αφετέρου υπάρχουν κάποιοι, που σας καταλογίζουν ότι έχετε κρατήσει πολλούς ανθρώπους από το παρελθόν.

«Δηλαδή, επειδή υπήρχαν άνθρωποι ικανοί, που έχουν προσφέρει στη πόλη και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν, είναι κατακριτέο; Το «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» δεν πρόκειται να αποκλείσει κανέναν, που έχει το όραμα να κάνουμε τον δήμο μας πιο όμορφο. Από την άλλη, όταν κάποιος δει ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο μας θα μπορέσει να καταλάβει τι σημαίνει ανανέωση. Προσωπικά, ως επικεφαλής, αφιέρωσα ατελείωτες ώρες, ώστε να πείσω δεκάδες επιστήμονες αλλά και αρκετούς ανθρώπους του μόχθου για να ασχοληθούν με τα κοινά. Το βασικότερο κριτήριο μου; Το διάφανο του χαρακτήρα τους. Σύντομα πολλοί θα εκπλαγούν από τη σύνθεση, που έχει γίνει…»

- Κυρία Αγαπητού, σας ευχαριστώ.

«Επίσης. Ελπίζω, ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα…»