Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής την Τετάρτη,

23 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, τρία άτομα, 19, 16 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το απόγευμα της Τετάρτης, σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε βάρος δύο ανηλίκων, 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι χειρός.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι δράστες ήρθαν σε επικοινωνία με τα θύματα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, όπου με το πρόσχημα ότι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν. Σε έρευνα που ακολούθησε κοντά στο σημείο της επίθεσης εντοπίστηκε και το κινητό τηλέφωνο που αφαίρεσαν οι δράστες, το οποίο αποδόθηκε στον πατέρα του κατόχου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους τρείς ανήλικους συλληφθέντες είχαν εμπλακεί και στο παρελθόν σε επιθέσεις που σχετίζονταν με οπαδικά κίνητρα. Συγκεκριμένα, στις 24/4, είχαν μαχαιρώσει στον Περισσό οπαδούς άλλης ομάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.