Νέα εισβολή ληστών σε διαμέρισμα οικογένειας στη Νέα Ιωνία έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 7/6.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον τρία άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους τρομοκράτησαν ένα ζευγάρι και την 20χρονη κόρη τους ζητώντας τους χρήματα και κοσμήματα. Όλα ξεκίνησαν γύρω στις δύο το πρωί όταν οι δράστες παραβίασαν την εξωτερική πόρτα και μπήκαν στο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου κρατώντας όπλα.

Στη συνέχεια ακινητοποίησαν τον 78χρονο έμπορο ανταλλακτικών, την σύζυγο του και την κόρη του. Άρπαξαν ότι χρήματα και κοσμήματα βρήκαν μέσα στο σπίτι αλλά δεν τους έφταναν… Οδήγησαν τον έντρομο πατέρα στο ισόγειο όπου διατηρεί την επιχείρηση του και τον ανάγκασαν να τους δώσει και άλλα χρήματα τα οποία ήταν μέσα σε χρηματοκιβώτιο και προορίζονταν για τις ανάγκες της επιχείρησης του.  

Η τρομακτική εμπειρία για την οικογένεια κράτησε αρκετή ώρα μέχρι που οι ληστές έφυγαν από το σπίτι τους. Στη συνέχεια τα θύματα κάλεσαν την αστυνομία που πήγε στο σημείο. Με όσο κουράγιο είχαν, περιέγραψαν τους δράστες και ξεκίνησαν αναζητήσεις στην περιοχή αλλά ήταν αργά. Στον χώρο θα γίνει εξερεύνηση για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των ληστών ενώ θα αναζητηθεί και οπτικό υλικό από γειτονικές κάμερες που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των αγνώστων.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από λίγες μέρες κακοποιοί είχαν εισβάλει, με παρόμοιο τρόπο, σε διαμέρισμα παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και πάλι στην περιοχή της Νέας Ιωνίας απ' όπου είχαν αρπάξει χρήματα και κοσμήματα. Οι αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια σπείρα που «χτυπά» στην περιοχή.