Το «πράσινο» φως για τη δημοπράτηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου,

  Κάτω Κηφισιάς, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη  Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο. Η Περιφέρεια Αττικής δημοπρατεί και χρηματοδοτεί το έργο συνολικού προϋπολογισμού 11.904.000,00 €. Ο Δήμος Κηφισιάς εκπόνησε την πλήρη μελέτη του έργου (Ιούλιο 2021), την νέα οικοδομική άδεια (Φεβρουάριο 2022) και τα τεύχη δημοπράτησης.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λoυκίας Κεφαλογιάννη και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο κ.  Θωμάκος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη τόσο για τη χρηματοδότηση του αναγκαίου και πολυαναμενόμενου έργου για τον Δήμο μας, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, όσο και για τη συνεργασία που είχαν όλη τη τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο.

Με την ολοκλήρωση του έργου η οποία θα στηριχθεί σε καινοτόμα σχεδιαστικά πρότυπα (γεωθερμία, ηλιακοί συλλέκτες κ.τ.λ.). ο Δήμος Κηφισιάς προσδοκά πως θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων αλλά και λειτουργικών δαπανών.

Ο κ. Πατούλης  μεταξύ άλλων επεσήμανε : «Η δημιουργία υποδομών  για την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Αττικής αποτελεί κατά την περίοδο της θητείας μας βασική προτεραιότητα. Η δρομολόγηση της υλοποίησης του αθλητικού κέντρου με την αξιοποίηση βιοκλιματικών συστημάτων θα συμβάλει στη μείωση  του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και θα ενισχύσει τη δυνατότητα άθλησης των νέων και συνολικά των πολιτών».   

To έργο αφορά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 23.679,72 m2 επί των οδών Γεωργίου Λύρα – Φραγκοπούλου – Κρέσνας  στην Κάτω Κηφισιά, στο Ο.Τ. Γ916. 

Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή κλειστού  κολυμβητήριου με βοηθητικούς χώρους, κερκίδες 230 θεατών και οργανωμένο ιατρείο και κυλικείο. Στη στέγη του κτηρίου θα τοποθετηθούν 48 ηλιακοί συλλέκτες.

Επίσης, θα περιλαμβάνει ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο αντισφαίρισης, μια πίστα skatepark, χώρους αναψυχής, πρασίνου και  εκτεταμένους χώρους πρασίνου. 

Περιμετρικά του οικοπέδου θα υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης και 11 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. 

Η  διάρκεια της σύμβασης είναι 50 μήνες.