Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το αδίκημα

της «απλής σωματικής βλάβης από κοινού» σε βάρος φοιτητή, επίθεση η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι της 13ης Νοεμβρίου του 2019, λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου,  σε κεντρική πλατεία του Νέου Ηρακλείου. Οι τρεις δράστες οι οποίοι, φέρονται πως είχαν στοχοποιήσει τον νεαρό φοιτητή εξαιτίας ενός ...like και μίας αντιφασιστικής αναδημοσίευσης άρθρου, όταν τον εντόπισαν,  τον γρονθοκόπησαν και αφού τον έριξαν στο έδαφος, συνέχισαν να τον χτυπούν. 

Σε βάρος τους χρειάστηκε να καταθέσει μήνυση ο φοιτητής ο οποίος παρά τις απειλές που δέχτηκε παραστάθηκε στο δικαστήριο δια του δικηγόρου του, Γιώργου Η.  Νικολόπουλου, δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων. Στο πλευρό του, βρέθηκαν πολλοί συμφοιτητές του και αλληλέγγυοι που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του. 

Στην κατάθεσή του ο φοιτητής περιέγραψε όσα έζησε, τα οποία επιβεβαίωσαν και οι μάρτυρες που κατέθεσαν.  «Το περιστατικό αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Δικαιοσύνη ως μεμονωμένο και συμπτωματικό, λαμβανομένων υπόψη και άλλων πρόσφατων περιστατικών με παρόμοια πολιτικο-ρατσιστικά κίνητρα. Αν και στο στενό πλαίσιο του Ποινικού Κώδικα δυστυχώς δεν προβλέπεται ρητά επιβαρυντική περίσταση σε εγκλήματα με τέτοιου είδους πολιτικό-ρατσιστικό κίνητρο, ωστόσο, το Δικαστήριο οφείλει να λάβει υπόψη του κατά την επιμέτρηση της ποινής το κίνητρο της συγκεκριμένης επίθεσης, την προηγούμενη στοχοποίηση του θύματος εξαιτίας της δημοκρατικής του επαγρύπνησης, την κοινή ενδυμασία των κατηγορουμένων και την εν γένει οργάνωση της επίθεσης, αλλά και φυσικά το ότι αυτό τελέστηκε στην κεντρική πλατεία, μέρα μεσημέρι», τόνισε στην αγόρευσή του ο δικηγόρος του, Γιώργος Η. Νικολόπουλος.