Σε επίτιμο δημότη Αγίας Παρασκευής αναγορεύθηκε την Κυριακή, ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, ύστερα από ομόφωνη

απόφαση του Δ.Σ. του ομώνυμου δήμου. 

Στην τελετή, ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος, χαρακτήρισαν την απονομή της διάκρισης στον Ιεράρχη ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης για το σημαντικό διδακτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που προσέφερε επί είκοσι χρόνια (1980 - 2000) στην πόλη ως προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Για τη ζωή, την προσωπικότητα και τη δράση του τιμώμενου μίλησε ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κονταξής, ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στο πολυδιάστατο και σημαντικό έργο του για την πόλη και, μεταξύ άλλων, ανέφερε την ανακαίνιση με σύγχρονα τεχνικά έργα και την επέκταση του Ι.Ν. της Αγ. Παρασκευής ύστερα από 50 έτη λειτουργίας, τη δημιουργία της «Στέγης Γερόντων» με το παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου, του «Ενοριακού Κέντρου Διακονίας» με το  παρεκκλήσι των Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, της νέας ενορίας του Αγ. Δημητρίου, του ενοριακού παρεκκλησίου του Κοσμά του Αιτωλού κ.ά..

Κατόπιν, ο δήμαρχος απένειμε στον Θεοδώρητο την τιμητική πλακέτα για την αναγόρευσή του ως επίτιμου δημότη Αγίας Παρασκευής.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για την ομόφωνη τιμητική αναγνώριση και εν συνεχεία μίλησε για τα 20 χρόνια στην Αγία Παρασκευή, για την αγάπη του κόσμου, την αμέριστη και ανιδιοτελή υποστήριξη στο έργο του από πολλούς, όπως και για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους δημάρχους της πόλης από το 1980 έως το 2000, Σ. Κατσάρα, Λ. Χατζηανδρέου και Στ. Κώτση. 

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, ανέγνωσε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.

Εξάλλου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών  αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τσολάκης και οι πρώην δήμαρχοι, Β. Ζορμπάς και Β. Γιαννακόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Τερψιθέα Γκιόκα. 

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης - νυν, πρώην και υποψήφιοι - ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Αϊ-Γιάννη, Π. Βαβουγιός, ο γραμματέας της AHEPA Hellas, Παν. Ριζόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ - 17, Νικ. Μπάης, οι καθηγητές Δ. Καλαμάκης, Η. Νικολάου κ.ά..

Ε.Μαχ.

ΑΠΕ