Γ. Πατούλης: «Είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο του σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων

και εσωτερικής ανακύκλωσης που παραδώσαμε, θα αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο από τον Δήμο ώστε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα για μία Περιφέρεια Αττικής φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και ανάπτυξης στη βάση της κυκλικής οικονομίας» Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας για τη συλλογή βιοαποβλήτων μαζί με καφέ κάδους, 120 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης καθώς και εδαφοβελτιωτικό που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα, παρέδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη, την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Βασίλη Γιαννακόπουλο, παρέδωσε στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπά, τον νέο εξοπλισμό. Με την ευκαιρία, ο κ. Πατούλης, παρουσίασε στους παρευρισκομένους τις σακούλες απορριμμάτων που παράγονται από οργανικό κομπόστ, τις οποίες ήδη χρησιμοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για τις ανάγκες των υπηρεσιών της. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση της διαδικασίας απόρριψης, άμεσου καθαρισμού των κάδων και του οδοστρώματος. Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, επίσης, από μέρους τους Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Ελένη Δάβαρη, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Γιάννης Αργυρός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τιμολέων Κωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος, και λοιποί δημοτικοί παράγοντες.

Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Μέσα από την προσπάθειά τους, τόσο ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής όσο και οι συνεργάτες του, θεωρούμε ότι θα συμβάλουν στον απόλυτο βαθμό ώστε η Περιφέρεια Αττικής να γίνει μία “Πράσινη” Περιφέρεια προστασίας του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των παιδιών μας. Με απόλυτο σεβασμό στο έργο που ήδη επιτελείται στην Αγία Παρασκευή, είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο του σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων και εσωτερικής ανακύκλωσης που παραδώσαμε, θα αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο από τον Δήμο ώστε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα για μία Περιφέρεια Αττικής φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και ανάπτυξης στη βάση της κυκλικής οικονομίας». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, μίλησε με θερμά λόγια για τον φίλο αυτοδιοικητικό, Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, αλλά πρωτίστως συνάδελφο γιατρό και δήλωσε: «Προσωπικά και εκ μέρους των δημοτών, ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής για την παρουσία του αλλά και για τη σταθερή υποστήριξή του όλο αυτό το διάστημα προς τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Δεν είναι μόνο η σημερινή πρωτοβουλία αλλά πολλές ενέργειες που έχουν γίνει και έχουμε κατά καιρούς επισημάνει.

Είμαι βέβαιος ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί με αποκορύφωμα την κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου, που πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της θεμελίωσης». Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή, επίσης, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Βασίλη Γιαννακόπουλου, ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η πρόταση για υπογειοποίηση της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να ενοποιηθούν οι δύο πλευρές της πόλης. Αναφορικά με αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, μίλησε για ένα εμβληματικό έργο, για το οποίο εφόσον κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση θα μπορούσε η Περιφέρεια να εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης.