Με δράσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών, αλλά και της ανακύκλωσης, συνεχίζει ο δήμος Αγίας Παρασκευής την περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική του.

Επίσης, διοργανώνει νέα εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, για να ενισχύσει τη δημοτική τράπεζα αίματος και με ανακοίνωσή του καλεί «να είμαστε όλοι εκεί», με τα απαραίτητα έγγραφα (ταυτότητα και αριθμός ΑΜΚΑ) «για να δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας».
Ειδικότερα, με πρόταση της δημοτικής Αρχής αποφασίστηκε η  χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης για την ασφαλή επιβίβαση-αποβίβαση μαθητών ΑμεΑ στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Οι θέσεις πλησίον των σχολείων θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών έως τη λήξη των μαθημάτων και ταυτόχρονα δε θα παρεμποδίζεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων. 
Παράλληλα, καταρτίστηκε και αναρτήθηκε σε κεντρικά σημεία της πόλης, το πρόγραμμα διαδρομής - στάθμευσης του κινητού πράσινου σημείου που λειτουργεί ο δήμος, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης  με τη διευκόλυνση των πολιτών στον τομέα της διαλογής στην πηγή. 
Πρόκειται για το ειδικό όχημα του δήμου που παρέχει ενημέρωση για τη σημασία της ανακύκλωσης, ενώ παραλαμβάνει και υλικά από τους  πολίτες, οι οποίοι τα έχουν ξεχωρίσει στο σπίτι ή την επιχείρηση και ο κατάλληλος κάδος είναι μακριά. Τα υλικά αυτά είναι: 
-    ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές / εξοπλισμός 
-    λαμπτήρες
-    μπαταρίες
-    πλαστικά καπάκια 
-    βιβλία

Κ.Ρ.