Με την υπόθεση του Qatar Gate θα ασχοληθεί σήμερα (28.02.2023) το Εφετείο των Βρυξελλών,

καθώς σε μια ακρόαση «κεκλεισμένων των θυρών» αναμένεται να εξετάσει τα αιτήματα των ευρωβουλευτών Εύας Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα κατά πόσο θα παραμείνουν υπό κράτηση ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatar Gate, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών.

Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα. Σημειώνεται πως ο Σβεν Μαρί δεν θα είναι παρών, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω κωλύματος και εκτός αν υπάρξει κάποια αλλαγή, θα εκπροσωπηθεί από συνεργάτη του εξίσου έμπειρο. Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Εκτός των φυλακών του Σαν Ζιλ βρίσκεται ήδη ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και πατέρας της κόρης της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Η απόφαση για να βγει με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ανακοινώθηκε από την εισαγγελία την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο υπήρχαν κάποιες διαδικασίες που έπρεπε να διευθετηθούν και χρειάστηκαν να περάσουν μερικές ημέρες μέχρι να βγει αποφυλακιστεί. Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.