Ικανοποίηση επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής για τη χθεσινή συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, έναν χρόνο μετά την ίδρυσή του. Όπως δήλωσε ο γραμματέας του

Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό THEMA FM, «η μαζική παρουσία του κόσμου έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία μας στη συνέχεια. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που κατέκλυσε το Σπόρτινγκ, σηματοδοτεί και επιβεβαιώνει τη δυναμική που σημειώθηκε με τους 212.000 πολίτες που ήρθαν πριν από έναν χρόνο να ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου στη νέα Κεντροαριστερά. Ακριβώς αυτή η δυναμική αποτυπώνεται και φέτος».

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής «ήρθε για να μείνει και να εκφράσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας».

Σχετικά με την στοχοποίησή του για υποθέσεις διαφθοράς, όπως λένε τα στελέχη του, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής το επιβεβαίωσε λέγοντας:«Επιδιώκεται να στηθεί σκηνικό πόλωσης και διχασμού, ώστε με αυτό το κλίμα να φτάσουμε στις εκλογές και όχι με ουσία και επιχειρήματα στην πολιτική αντιπαράθεση. Αντί ο πολιτικός διάλογος να γίνεται επί των προγραμμάτων και των σχεδίων που έχουν να παρουσιάσουν τα κόμματα, κοστολογημένα και τεκμηριωμένα, επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική με λάσπη στον ανεμιστήρα μόνο και μόνο για να αλλάξει η ατζέντα. Πρόκειται για συνολικό σχέδιο δημιουργίας κλίματος του '89, μια με τη NOVARTIS, μια με την Εξεταστική για την Υγεία, που για άλλη μια φορά δεν οδήγησε πουθενά για καταλογισμό ευθυνών. Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσει να μείνει η λάσπη και να δημιουργήσουν κλίμα στον κόσμο για να αποφύγουν τον εκλογικό διασυρμό».

«Είμαστε οι πρώτοι που θα πούμε η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Υπάρχει, ωστόσο, σχέδιο να χτυπηθεί η δημοκρατική παράταξη, γιατί αυτό βολεύει όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σχέδιο θα βρουν απέναντι και εμάς και τον ελληνικό λαό», πρ΄λοσθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης.