Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποδέχτηκε σήμερα στην Αθήνα

τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας Jang Sung Min. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις ασφαλείας.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές αξίες για παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια και ότι συντονίζουν τις προσπάθειές τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. «Μετράμε περισσότερα από 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στη βάση των δημοκρατικών αρχών και του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε επίσης τις προωθημένες σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας και της ναυπηγικής βιομηχανίας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τόνωσης των τουριστικών και πολιτιστικών δεσμών τους.  

Επίσης, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι προκλήσεις ασφαλείας στο σημερινό μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη φωνή της στις γεωπολιτικές υποθέσεις.

            Από την πλευρά του, ο κ. Jang Sung Min εξήρε τη συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο Πολιτισμό, Ιστορία και Δημοκρατία.