Τις μέρες που η χώρα πενθεί τον άδικο χαμό των συμπολιτών μας, η κυβέρνηση και ο αμήχανος πρωθυπουργός,

προσπαθούν να επιτύχουν μία επικοινωνιακή συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων της τραγωδίας.

Ξεκίνησαν με το αφήγημα του «ανθρώπινου λάθους», στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες από τον τόπο της τραγωδίας συνέχισαν το ίδιο αφήγημα και ύστερα έφτιαξαν μία Επιτροπή για να ερευνήσει τα εγκλήματα, για τα οποία πολλά μέλη της Επιτροπής είναι συνυπεύθυνα!

Η επικοινωνιακή συγκάλυψη συνεχίστηκε με την υποκριτική συγγνώμη του Πρωθυπουργού, η οποία παρεπιπτόντως συνοδεύτηκε από άγρια καταστολή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, για να καταλήξουμε στην επιστολή του κ.Μητσοτάκη προς τον Άρειο Πάγο με την οποία ζητάει την επίσπευση των ερευνών ανεξάρτητα από την πρόοδο των ερευνών της Επιτροπής που ο ίδιος σύστησε!

Έχουμε έναν πρωθυπουργό σε απόγνωση, ο οποίος αντί να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να «μειώσει τις απώλειες». Αυτό δεν προκαλεί καμία απορία, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση η οποία τέσσερα χρόνια τώρα επιφέρει πόνο και δυστυχία στον ελληνικό λαό και με έναν πρωθυπουργό που είχε ευθαρσώς δηλώσει ότι «με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία».

Είναι λοιπόν σαφές, ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται επικοινωνιακά άλλη μία τραγωδία που η ίδια προκάλεσε, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της, αλλά και των προκατόχων της. Ευθύνες που απορρέουν από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται τα τελευταία 13 χρόνια και οδήγησαν στο ξεπούλημα και την υποβάθμιση όλων των δημοσίων υποδομών της χώρας.

Ως ΜέΡΑ25 δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη, θα χυθεί άπλετο φως στα αίτια και τους πραγματικούς υπεύθυνους της τραγωδίας. Η κοινωνία, η νεολαία και ο λαός μας είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να δικαιώσουμε τα αθώα θύματα.

Χουλιάρας Κωνσταντίνος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

Συντονιστής Τομέα Αθλητισμού