Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα, επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής

της ΝΔ, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.   

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει ότι τα προάστια της Δυτικής Αθήνας αποτελούν, εδώ και δεκαετίες, το πλέον πυκνοκατοικημένο τμήμα όλου του Λεκανοπεδίου, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 1.000.000 κατοίκους. «Οι πολίτες των περιοχών αυτών χρειάζεται κάθε φορά να διανύουν τεράστιες αποστάσεις, προκειμένου να περιθάλπουν τα παιδιά τους, όταν κρίνεται αναγκαίο»,  τονίζει χαρακτηριστικά, αφού, όπως επισημαίνει, τα μόνα κατ’ εξοχήν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανήλικων ασφαλισμένων σήμερα είναι μόλις τρία για όλη την Αθήνα.   

«Την ίδια στιγμή, η Πολιτεία συνεχίζει να μη δίνει την παραμικρή απόκριση στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων τέκνων τους. Αξίωση που, σε κάθε περίπτωση, είναι όχι μόνο εύλογη, αλλά, κυρίως, δίκαιη και επιτακτική», καταλήγει συγκεκριμένα ο Βουλευτής Β' Αθηνών.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Βουλευτής Β’ Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα

Την ώρα που οι παιδιατρικές κλινικές στα περισσότερα νοσοκομεία είναι περιορισμένης δυναμικής, τόσο σε κλίνες, όσο και σε προσωπικό, τα μόνα κατ’ εξοχήν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανήλικων ασφαλισμένων είναι  μόλις τρία και, συγκεκριμένα, τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» που βρίσκονται στο Γουδί, καθώς και το «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης», που εδρεύει στα Βόρεια Προάστια.

Τα προάστια της Δυτικής Αθήνας αποτελούν, εδώ και δεκαετίες, το πλέον πυκνοκατοικημένο τμήμα όλου του Λεκανοπεδίου. Με συνολική έκταση πέραν των 70 τ. χλμ, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 1.000.000 κατοίκους και πυκνότητα πληθυσμού πλέον των 7 κατοίκων ανά τ. χλμ., οι πολίτες των εν λόγω περιοχών υποχρεώνονται κάθε φορά να διανύουν αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων, προκειμένου να περιθάλπουν τα παιδιά τους, όταν κρίνεται αναγκαίο.

Την ίδια στιγμή, η Πολιτεία συνεχίζει να μη δίνει την παραμικρή απόκριση στο διαχρονικό τους αίτημα για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων τέκνων τους. Αξίωση που, σε κάθε περίπτωση, είναι όχι μόνο εύλογη, αλλά, κυρίως, δίκαιη και επιτακτική.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

⦁    Υπάρχει σήμερα σχεδιασμός για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα;

 

Ημερομηνία ​                                                              Ο ερωτών βουλευτής                        

 

 

  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης