ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση

Στη Βουλή έφερε το θέμα της μόλυνσης του ρέματος της Πικροδάφνης η Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Καραμανλή.

Μετά τις θλιβερές εικόνες με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στην εκβολή του ρέματος της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο, η κ. Καραμανλή κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Όπως επισημαίνει η Βουλευτής Β΄Αθηνών η πρόσφατη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής από την πετρελαιοκηλίδα, προφανώς εγκλώβισε τα ψάρια στο συγκεκριμένο σημείο, όπου δυστυχώς μολύνθηκαν από λύματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η πιθανότερη αιτία της νέας μόλυνσης είναι ένας σπασμένος αγωγός λυμάτων, παρά το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ αρνείται την εκροή λυμάτων από βλάβη. Ωστόσο, όπως τονίζει η κ. Καραμανλή το πρόβλημα παραμένει και η ανησυχία των πολιτών εντείνεται. Επιπλέον η εγκληματική ρύπανση του ρέματος από ασυνείδητους είναι συχνό φαινόμενο και υπάρχουν καταγεγραμμένες καταγγελίες πολιτών για παράνομη απόρριψη βοθρολυμάτων.  Η Βουλευτής Β΄Αθηνών, αφού υπενθυμίζει ότι το ρέμα της Πικροδάφνης έχει χαρακτηριστεί «ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος», υπογραμμίζει ότι η μόλυνσή του απειλεί την υγεία των περιοίκων και ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος: - Έχουν ερευνηθεί τα αίτια της πρόσφατης μόλυνσης στην εκβολή του ρέματος, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρά ψάρια; - Έχουν εξεταστεί οι καταγγελίες κατοίκων για εκτεταμένη ρύπανση του ρέματος από λύματα και έχουν αναζητηθεί οι υπεύθυνοι; - Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης

Πιο Δημοφιλή