ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 23 Απριλίου 2016 Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση

Με το κεντρικό σύνθημα «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» και την υπόσχεση για μια «συμφωνία αλήθειας» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ στο Metropolitan Expo.

Ο επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης, επί της ουσίας, επανίδρυσε το ιστορικό κόμμα της Κεντροδεξιάς, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενότητας και τονίζοντας πως ο στόχος της ηγεσίας είναι να «βάλει σε τάξη το σπίτι της για να μπορεί να βάλει τάξη στην Ελλάδα».

Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να οικοδομήσει ένα νέο κόμμα, που θα αντανακλά τις πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, έπειτα από έξι χρόνια κρίσης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του στην «Ελλάδα του 2021», την οποία κάλεσε τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν μαζί με τη ΝΔ, συνυπογράφοντας την προαναφερθείσα «συμφωνία αλήθειας».  Παράλληλα, σε ένα μήνυμά του προς το εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ», μιλώντας για υπέρβαση των όρων «μητσοτακικός, σαμαρικός, καραμανλικός» και έκανε άνοιγμα προς την κοινωνία των πολιτών, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική ως μάχη φατριών.
Μέσα από το νέο καταστατικό, ο κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει τη μεγάλη και «πλαδαρή» δομή του μαζικού πολυσυλλεκτικού κόμματος με τα μεγάλα συνέδρια και  και τα πολυμελή αλλά ανενεργά κομματικά όργανα όπως η Πολιτική Επιτροπή. Επιπλέον, καταργεί το ενδιάμεσο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. Επιλέγει μία πιο σφιχτή, αλλά και πιο ευέλικτη δομή, που θα ευνοεί την ουσιαστική λειτουργία του κόμματος.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το νέο καταστατικό η ΝΔ θα απαγορεύεται να προχωρήσει σε δανεισμό από τις τράπεζες ενώ πλέον θα είναι υποχρεωμένη να τηρεί ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Το επόμενο Συνέδριο θα είναι ετήσιο, με 1.000 αιρετά και μέχρι 1.000 μέλη λόγω ιδιότητας ενώ η Πολιτική Επιτροπή θα συνέρχεται ανά τρίμηνο και θα συγκροτείται από 100 αιρετά μέλη, από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ex officio θα συμμετέχουν αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
synedrio-ND2-1000
«Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και μόνο η πολιτική θα το λύσει. Γι’ αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο. Η πολιτική της ΝΔ θα υπηρετεί δύο θεμελιώδεις αξίες: ελευθερία και αλληλεγγύη. Όλες οι πολιτικές μας εμπεριέχουν αυτές τις δύο έννοιες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πώς μεταφράζονται αυτές οι δύο έννοιες:
«Είναι αδιαπραγμάτευτη η πίστη μας στην οικονομική ελευθερία. Ελεύθερη σκέψη, ελεύθερη βούληση, απελευθέρωση της ελεύθερης σκέψης και βούλησης. Αλλά ελευθερία σημαίνει και απελευθέρωση από το φόβο. Ελευθερία σημαίνει ευκαιρίες. Όλοι οι Έλληνες να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις αυτά που θέλουν στη ζωή τους. Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία, προϋποθέτει μια οργανωμένη κοινωνία με κανόνες. Μόνο σε συνθήκες ελευθερίας μπορεί να αναπτυχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη, η δεύτερη αρχή μας. Μια κοινωνία προχωράει μπροστά όχι όταν πολίτες κι ομάδες μένουν στο περιθώριο. Η προστασία των αδυνάτων είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ. Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε στην αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Για μας αλληλεγγύη δεν είναι η επιδότηση των μη προνομιούχων. Αλληλεγγύη είναι να προωθείς την κοινωνική κινητικότητα. Θα έχουμε πετύχει το στόχο μας μόνο όταν ένα παιδί φτωχής μονογονεϊκή οικογένειας αισθανθεί ότι μπορεί να κάνει πράξη τα δικά του όνειρα».
Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «ανάγκη για μια διαταξιακή συνεννόηση», για μια «συμφωνία μεταξύ των γενεών».
synedrio-ND4-1000
«Προτείνουμε σε όλους μια συμφωνία αλήθειας. Η προοπτική μας είναι κοινή. Στην πολιτική του μίσους αντιπαραθέτουμε την ανάγκη για διαταξιακή συνεννόηση, την ανάγκη για συμφωνία των γενεών. Έχουμε ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχτεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις, σε θυσίες και τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν θέλουμε παππούδες να συντηρούν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια, αλλά δεν θέλουμε και παππούδες να εξαρτώνται από το εισόδημα των εγγονιών τους».
«Η συμφωνία μας περιλαμβάνει μόνο δύο μόνο άρθρα: Άρθρο 1. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας», τόνισε ο νέος πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης και επισήμανε την ανάγκη να μπει οριστικό τέλος σε βασικές νοοτροπίες της μεταπολίτευσης, όπως οι πελατειακές σχέσεις και ο λαϊκισμός.
«Η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ αφορά την Ελλάδα της επόμενης μέρας, της νέας μεταπολίτευσης. Την Ελλάδα του 2021», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η πρόταση αυτή είναι «τεκμηριωμένη κι αξιόπιστη», καθώς «δεν περιλαμβάνει ψεύτικες υποσχέσεις», αλλά αντίθετα είναι «κοστολογημένη».
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης τη νέα αυτή κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας διαπερνούν τα «5 Άλφα»: «Ανάπτυξη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία».
«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά! Να αρχίσει πάλι να παράγει. Αλλάζουμε μέσα από καταστατικές αλλαγές την κομματική μας οργάνωση. Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να παρεμβαίνουν στα κοινά. Θα επισημάνω μόνο μία αλλαγή: θητεία σε όλα τα αξιώματα για όλους. Θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ που θα βάλει θητεία στον εαυτό του.
Προχωράμε σε σημαντικές αλλαγές, διαχωρίζουμε το κόμμα από το κράτος. Αποκλείουμε τον τραπεζικό δανεισμό για λειτουργικές κι εκλογικές δαπάνες. Διασφαλίζουμε τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αλλάζουμε το κόμμα μας για να αλλάξουμε και την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Οι νέες γενιές θέλουν ομαλότητα στη χώρα, επιθυμούν πάνω από όλα τον πραγματισμό. Να απομακρυνθούν από την οικονομική ασφυξία. Είμαστε η παράταξη που θα βγάλουμε τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της παρακμής. Καλούμε όλους τους Έλληνες στην πλατιά συμφωνία αλήθειας. Δεν θα μείνει κανείς πίσω και κοιτάμε μπροστά. Ενωμένοι ξεκινάμε τη μάχη για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θέλω σήμερα να απευθυνθώ ειδικά σε όλους αυτούς και να τους ζητήσω να μας ακούσουν. Να δουν τη μεγάλη αλλαγή που ξεκινάμε. Να δουν το σχέδιό μας για να πάρει ξανά μπρος η Ελλάδα. Θα εκπλαγούν ευχάριστα! Θα δουν ένα κόμμα που δεν θα υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες. Ένα κόμμα που διδάσκεται από τα λάθη του. Ένα κόμμα έτοιμο να αλλάξει το ίδιο και να αλλάξει και την πατρίδα μας. Να συγκρουστεί με πελατειακά δίκτυα και να φτιάξει μια κοινωνία αξιοκρατίας. Και τότε είμαι βέβαιος ότι θα πειστούν. Και θα έρθουν μαζί μας.
Για να φτιάξουμε μια πλατιά συμμαχία που θα πάει μπροστά την Ελλάδα.
Γνώρισα, μικρό παιδί ακόμα, τον ιδρυτή της παράταξής μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τον ηγέτη που ταυτίστηκε όσο κανένας άλλος με την σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου. Με τις δικές του καθοριστικές επιλογές οδήγησε την Ελλάδα στην ασφάλεια και την προοπτική της κοινότητας των ευρωπαϊκών κρατών. Θεμελίωσε τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και έφερε την Ελλάδα στην αγκαλιά των ανεπτυγμένων δυτικών δημοκρατιών. Με τη δική του διεισδυτική πολιτική σκέψη και το ριζοσπαστισμό του, ιδρύθηκε η ιστορική μας παράταξη, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροδεξιάς, η Νέα Δημοκρατία. Σήμερα έχουμε το προνόμιο να είναι ανάμεσά μας τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, τρεις πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι του κόμματος μας. Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που νίκησε το λαϊκισμό. Που έφερε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση ενώνοντας τους Έλληνες. Που προώθησε τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ανέλαβε πολιτικό κόστος, αμφισβητήθηκε, αλλά έχει τη μεγάλη χαρά να βλέπει τις ιδέες του να δικαιώνονται  και τη μεγάλη συμβολή του να αναγνωρίζεται. Είχα την χαρά να τον υπηρετήσω ως ΟΝΝΕΔίτες.
synedrio-ND3-1000
Είναι μαζί μας ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανάδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε εθνικά περήφανους με τη στάση του στο Βουκουρέστι. Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής.
Είναι μαζί μας ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Που βρέθηκε, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στην τυχοδιωκτική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός που το 2014 είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση υλοποιώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Είχα την ευθύνη να τον υπηρετήσω ως υπουργός.
Είναι οι ηγέτες που διαδέχτηκαν άξιους προέδρους της παράταξης μας. Τον πρωθυπουργό της ευπρέπειας Γεώργιο Ράλλη, τον ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ, τον δυναμικό Μιλτιάδη Έβερτ.
Και είναι βέβαια μαζί μας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ανέλαβε την πορεία της Παράταξης σε μια κρίσιμη στιγμή εθνικής δοκιμασίας. Κράτησε την παράταξη ενωμένη και όρθια σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας. Του είμαστε ευγνώμονες.
Σας είχα πει ότι για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία. Το ξέρετε καλά ότι από τα πρώτα μου βήματα επέλεξα μια αποστασιοποίηση από αυτό που ονομάστηκε κομματικό παρασκήνιο. Ορισμένοι αμφισβητούσαν αν μπορούσα να εκλεγώ πρόεδρος χωρίς έναν ισχυρό μηχανισμό πίσω μου. Η ιστορία έδειξε ότι εξελέγην ακριβώς γι’ αυτό! Και είμαι αποφασισμένος να παραμείνω έτσι.
Ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου. Αλλά δημοκρατικός Πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος.
Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε. Απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν βλέπουν την πολιτική ως ένα πεδίο φατριών που κανιβαλίζονται μεταξύ τους, αγωνιώντας για τη νομή της εξουσίας. Αλλά που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ένα πεδίο επίλυσης των μικρών και μεγάλων προβλημάτων τους. Οι πολίτες που θέλουν να εγγράψουν την προσωπική τους ιστορία σε μία ανοιχτή ευρωπαϊκή χώρα που θα τους επιτρέπει ελεύθερα να ξεδιπλώνουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τη ζωή τους. Αυτοί οι πολίτες θα βρουν στη  Νέα Δημοκρατία τη νέα τους πολιτική στέγη. Η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες δοκιμάζονται. Νιώθουν τεράστια αβεβαιότητα. Αισθάνονται ασφυξία. Το επίπεδο ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών πέφτει συνέχεια. Η πίτα της οικονομίας συρρικνώνεται. Οι νέοι ψάχνονται πως να φύγουν από τη χώρα. Εταιρείες και μαγαζιά κλείνουν. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι σε τραγική κατάσταση. Ηλικιωμένοι στέκονται στις ουρές της ντροπής για να τους εξετάσει ένας γιατρός ή να τους γράψει τα φάρμακα τους.
Τα σχολεία μας κάθε μέρα υποβαθμίζονται. Η κυβέρνηση τα έχει βάλει και με την δημόσια και με την ιδιωτική εκπαίδευση.
synedrio-ND-1000
Αυτό που με θυμώνει και με κάνει να αγανακτώ είναι ότι ο ελληνικός λαός με την μεγάλη ευρηματικότητα, με την αγωνιστικότητα του, το κουράγιο στα δύσκολα, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης. Διακατέχεται από ένα αίσθημα εθνικής αποτυχίας. Βουλιάζει σε μια ασφυκτική μοιρολατρία που πνίγει κάθε δημιουργική διάθεση. Είναι άδικο! Και τους  τελευταίους μήνες δίπλα στην οικονομική κρίση βιώνουμε την πρωτοφανή απουσία του κράτους από εκεί που πρέπει να είναι παρόν.
Πως θα μπορούσε κανείς ποτέ να φανταστεί ότι αστυνομικές δυνάμεις γειτονικής χώρας θα επεμβαίνουν στην Ελλάδα του 2016; Πώς θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα φτάναμε στο σημείο να ζητάμε να αναπτυχθεί δύναμη του ΝΑΤΟ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσει τις τρύπιες βάρκες των διακινητών του θανάτου; Οι ευθύνες και οι παραλείψεις για όλα αυτά είναι εγκληματικές. Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της «πρώτη φορά Αριστερά» μας γύρισαν πολύ πίσω. Οι Έλληνες τους εμπιστεύτηκαν την ελπίδα τους αλλά καταλήξαμε να ζούμε τον απόλυτο εφιάλτη. Πρώτα απ’ όλα οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι, η μεσαία τάξη, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Όλοι αναρωτιούνται ως που θα πάει αυτή η κατάσταση.
Θέλω σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με απόλυτη βεβαιότητα, με το μυαλό, αλλά και με την καρδιά, με την ψυχή μου να πω στον ελληνικό λαό:
Ακόμη  και τώρα, εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε
Ακόμη και τώρα, εμείς μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία και από το τέλμα
Ακόμη και τώρα, εμείς μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη νέα μεταπολίτευση.
Ακόμη και τώρα, εμείς μπορούμε να απαλλάξουμε την Ελλάδα από τη θηλειά της επιτήρησης των δανειστών μας στα επόμενα χρόνια. Να πάρουμε επιτέλους τις τύχες της χώρας μας στα δικά μας χέρια. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης.
Και στον αγώνα αυτό για τη νέα εθνική ανασυγκρότηση κανείς  δεν περισσεύει, κανείς δεν πρέπει να λείπει.
Το 2021, όταν θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Το συλλογικό και τον ατομικό. Σήμερα από το βήμα αυτό θέλω να πω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες ξεκάθαρα ποιος είναι ο δρόμος που πορευόμαστε για να βάλουμε τέλος στην ασφυξία, να φέρουμε οξυγόνο και να δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στη χώρα.
Σήμερα από το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θέλω να εγγυηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι, αν πορευτούμε με συνέπεια, το 2021 μπορούμε να έχουμε ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας εισοδήματος που χάσαμε από την κρίση.
Μπορούμε να έχουμε ποιοτικές δουλειές για  πολλούς. Η Ελλάδα να γίνει τόπος προσέλκυσης και όχι απώθησης των νέων της. Να έχουμε ισχυρούς θεσμούς, καινούργιο Σύνταγμα και να μοιραζόμαστε κοινές θεμελιώδεις αξίες. Η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στον πυρήνα μιας ασθενούς σήμερα Ευρώπης, στην ισχυροποίηση της οποίας θα συμβάλλει δημιουργικά. Όχι ως επαίτης αλλά ως ισότιμο μέλος.
Αλλά κυρίως να οικοδομήσουμε τη νέα μας ευημερία πάνω σε στέρεα θεμέλια. Αποκρούοντας τον άκρατο καταναλωτισμό και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση, όχι στον ατομικό πλουτισμό, αλλά στην συλλογική ευημερία. Η πολιτική μας υπηρετεί δύο θεμελιώδεις αρχές: ελευθερία και αλληλεγγύη. Όλες οι επιμέρους πολιτικές μας αντανακλούν και εμπεριέχουν αυτές τις δύο έννοιες. Το πνεύμα της ελευθερίας, διατρέχει ολόκληρη την πολιτική μας φιλοσοφία. Είναι αδιαπραγμάτευτη για μας η πίστη στην ελεύθερη οικονομία. Ο σεβασμός στις πολιτικές ελευθερίες, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ελευθερία σημαίνει πρώτα απ’ όλα ελεύθερη σκέψη, ελεύθερη βούληση, ελεύθερη έκφραση, απελευθέρωση της δημιουργικότητας που έχει ο Έλληνας μέσα του. Ελευθερία σημαίνει ασφάλεια. Σημαίνει τελικά ελευθερία από τον ίδιο τον φόβο. Γιατί μόνο ένας ασφαλής άνθρωπος μπορεί να νοιώθει ελεύθερος στη γειτονιά του, στο σπίτι του, στην καθημερινότητά του. Για τη Νέα Δημοκρατία ελευθερία σημαίνει ευκαιρίες. Ευκαιρίες για τους πολλούς. Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, κοινωνικής τάξης, οικογενειακής καταβολής και ειδικών αναγκών, να διεκδικήσουν με ίσους όρους αυτά που θέλουν στη ζωή τους. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες στην αφετηρία, αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας του καθενός. Η τήρηση αυτής της αρχής θα δώσει οξυγόνο στην κοινωνία μας και θα εξασφαλίσει τόσο την ατομική πρόοδο όσο και την κοινωνική κινητικότητα.
Ελευθερία, όμως, δεν σημαίνει ασυδοσία. Προϋποθέτει μία οργανωμένη κοινωνία με κανόνες, όπου το δικαίωμα στην ελεύθερη άσκηση οποιασδήποτε δραστηριότητας δεν μπορεί να συγκρούεται με την ελευθερία του άλλου και να αποβαίνει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η ατομική ελευθερία και η ευθύνη είναι έννοιες αδιαίρετες.  Όσο μεγαλύτερη είναι η ελευθερία, τόσο μεγαλύτερη και η ευθύνη. Γιατί ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία. Γιατί η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Μόνο σε συνθήκες ελευθερίας μπορεί να επιτευχθεί ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη, αλληλεγγύη μεταξύ πολιτών και κοινωνικών ομάδων.
Και αυτή είναι η δεύτερη θεμελιώδης αρχή μας, η αλληλεγγύη. Μία κοινωνία που προχωράει μπροστά, αλλά με πολίτες και ομάδες που μένουν στο περιθώριο, είναι εξ ορισμού προβληματική. Δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές ανισότητες που με τη σειρά τους υπονομεύουν την συνολική πρόοδο. Η προστασία των αδυνάτων και η μέριμνα γι’ αυτούς είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να μένει πίσω. Για τη Νέα Δημοκρατία, η ατομική και η δημόσια ευημερία συνυπάρχουν. Η διχασμένη κοινωνία δεν είναι επιλογή, είναι κίνδυνος. Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε στην αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας.
synedrio-ND5-1000
Αλλά για εμάς αλληλεγγύη δεν είναι απλώς να επιδοτείς τους μη προνομιούχους.  Αλληλεγγύη είναι να δίνεις στα παιδιά τα εφόδια, κυρίως στα πρώτα τους βήματα, να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Αλληλεγγύη είναι να προωθείς την κοινωνική κινητικότητα.  Να κάνεις πράξη τις ίσες ευκαιρίες ώστε να δίνεις τη δυνατότητα σε όλους να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την επιτυχία αλλά και την ευτυχία στη ζωή. Στεκόμαστε απέναντι στον ισοπεδωτικό εξισωτισμό. Γιατί τα πολιτικά άκρα, από τον φασισμό έως τον κομμουνισμό, θέλουν όλοι στο τέλος να είναι ίδιοι.
Για αυτό εχθρεύονται την αξιοκρατία και την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς. Για αυτό εχθρεύονται την αστική δημοκρατία και τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Εμείς δεν θέλουμε αυτό. Θέλουμε οι πολίτες να έχουν ανοιχτό το παράθυρο της ανταμοιβής και της κοινωνικής προόδου. Και θα έχουμε πετύχει το στόχο μας μόνο αν ένα παιδί φτωχής μονογονεϊκής οικογένειας αισθάνεται ότι στη νέα Ελλάδα που οικοδομούμε έχει και αυτό τις δυνατότητες να κάνει πράξη τα δικά του όνειρα. Γι’ αυτό χρειάζεται μια πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας τέτοιας συμφωνίας αλήθειας που θα συμπεριλάβει όλες τις δημιουργικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου.
Μία Συμφωνία με δύο μόνο άρθρα:
Άρθρο 1: Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε.
Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας.
Εμείς σήμερα δεσμευόμαστε και υπογράφουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες.
Με τη Συμφωνία Αλήθειας και τη συμμετοχή της πλατιάς πλειοψηφίας των πολιτών θα τα καταφέρουμε. Το εγγυώμαι.
Την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας διαπερνούν «τα 5 Άλφα», Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία, κάθε ένα εκ των οποίων αντανακλά μια θεμελιώδη αξία για μας και την πολιτική μας.
Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά! Να αρχίσει πάλι να παράγει. Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, κυρίως για τα νέα παιδιά, τα οποία φεύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν έχουν προοπτική. Ανάπτυξη για μας σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει στήριξη του έντιμου και ευσυνείδητου επιχειρηματία, σημαίνει απενοχοποίηση της έννοιας του κέρδους και της επιχειρηματικότητας. Σημαίνει στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία, σημαίνει στήριξη της εργασίας και της αξίας της, του σκληρά εργαζόμενου.
С
<!-- BEGIN: ValAddThis Plugin -->
<script type= var addthis_config = {ui_hover_direction: false,ui_use_addressbook: false,data_track_linkback: false,data_use_flash: true,data_use_cookies: true,ui_use_css: true,data_track_textcopy: false,ui_open_windows: false};

Πιο Δημοφιλή