ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση

Ερώτηση  κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η βουλευτής Β' Αθηνών Άννα Καραμανλή με θέμα «Καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Με κλείσιμο απειλούνται οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»,

όπως επισημαίνει με ερώτησή της η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή. Σύμφωνα με την κ. Καραμανλή, οι ιδιωτικές δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν έχουν εισπράξει τίποτα από την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από το ήμισυ της σχολικής χρονιάς και θα έπρεπε να τους έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του συνολικού προϋπολογισμού. Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών τονίζει ότι η συσσώρευση οφειλών προς τους παιδικούς σταθμούς έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις, όπως η αμοιβή των εργαζομένων σε αυτές και η κάλυψη λειτουργικών τους εξόδων, ενώ μοιραία υπάρχει αντίκτυπος στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά. Όπως υπογραμμίζει η κ. Καραμανλή, πιθανή διακοπή της φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα φέρει χιλιάδες οικογένειες προ αδιεξόδου και  απειλεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Τέλος η Βουλευτής, αφού σημειώνει την ανάγκη να ενισχυθεί το πλέγμα κοινωνικής προστασίας, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν, προκειμένου να καταβληθεί άμεσα η οφειλόμενη Α΄ δόση της χρηματοδότησης;
- Αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των κονδυλίων που αφορούν στις υπόλοιπες δόσεις.

Πιο Δημοφιλή