ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 12 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση

«Κάλπικη» και «ψεύτικη» χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Λευτέρης Αυγενάκης,

επισημαίνοντας πως «η διακυβέρνηση της ΝΔ θα συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοίκητους βαθμούς».
Μιλώντας στο Συνέδριο που διοργανώνουν οι ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ στην Αθήνα, με θέμα «Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους», ο γραμματέας της ΝΔ τόνισε πως το πρώτο στάδιο του σχεδίου της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ενδεικτικό της κυβερνητικής πρακτικής και δείχνει διοικητική ανεπάρκεια, ανικανότητα και πολιτικό κυνισμό. «Η κυβέρνηση επιλέγει το πεδίο της ΤΑ για κομματικούς τακτικισμούς» επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος, αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές χαρακτηρίζοντας «γελοίο» το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, διότι αλλοιώνεται ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας. Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, είπε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει το χάος και την αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μοναδικός της στόχος είναι το υπουργείο Εσωτερικών να πάρει τον έλεγχο των δήμων και των περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, όλες οι αλλαγές που προτείνει ο «Κλεισθένης» για τον ελεγκτικό μηχανισμό δεν είναι προς την κατεύθυνση της απλούστευσης, ενώ δε γίνεται κανένας λόγος για αρμοδιότητες ή απλούστευση της γραφειοκρατίας», ότι «το σχέδιο νόμου είτε είναι επανάληψη του, είτε είναι δειλές προσπάθειες, λύσεις υπαρκτών προβλημάτων και αδυναμιών, κυρίως των μικρών δήμων», ενώ «το μείζον θέμα του καθορισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ της ΤΑ - Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Κεντρικού Κράτους παραμένει στο συρτάρι».
«Ο "Κλεισθένης" αποτελεί μια κάλπικη, μια fake ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: έρχεται με δύο άρθρα να επανασυστήσει μικτές διυπουργικές επιτροπές, ομολογώντας ουσιαστικά την παταγώδη αποτυχία τους. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει: γραφειοκρατία, πολυπλοκότητα και χρονοτριβές» είπε.
Τέλος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΝΔ ο κ. Αυγενάκης είπε ότι το κόμμα του θέλει μια Αυτοδιοίκηση αυτόνομη και αποτελεσματική, που να δίνει πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. «Εμείς πιστεύουμε στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό κράτος. Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας» τόνισε.
ΔΚ

ΑΠΕ

Πιο Δημοφιλή