ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση

Η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών είναι αναγκαία για λόγους ισονομίας και διαφάνειας,

τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», με αφορμή το σχέδιο για «σπάσιμο» της Β΄ Αθηνών και του πρώην Υπολοίπου Αττικής που φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
«Είναι σαφές» είπε ο κ. Πουλάκης «ότι ο εκλογικός ανταγωνισμός στις Περιφέρειες αυτές διαμεσολαβείται από την πανελλαδική εμβέλεια των ΜΜΕ και τη διαφήμιση, άρα η διαφθορά και το μαύρο χρήμα παίρνουν μεγαλύτερη δύναμη».
Κατά τον γγ του ΥΠΕΣ, η αναγκαιότητα της κατάτμησης των μεγάλων Περιφερειών σχετίζεται, επίσης «με τις τόσο μεγάλες πληθυσμιακές περιφέρειες, όπως είναι η Β' Αθηνών η οποία βγάζει 44 βουλευτές και φαλκιδεύει την έννοια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της ουσιαστικής σχέσης και επικοινωνίας που πρέπει να έχουν βουλευτές και υποψήφιοι με τους πολίτες».
Υποστήριξε, ακόμα, ότι το πρόβλημα των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως είναι η Β' Αθήνας (που πιθανόν θα σπάσει σε τρία μέρη), το Υπόλοιπο Αττικής (που εξετάζεται να σπάσει σε δύο) είναι θέματα τα οποία υπάρχουν για πάνω από 20 χρόνια στον δημόσιο διάλογο και καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα αντιμετωπίσει.
Ο κ. Πουλάκης εξήγησε ότι τα τέσσερα κριτήρια για την επικείμενη αλλαγή είναι:
-σεβασμός των υφιστάμενων διοικητικών ορίων της Αττικής.
-όσο δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική και κοινωνιολογική εσωτερική συνοχή.
-να αποφευχθούν οποιεσδήποτε τοπικές εκλογικές στρεβλώσεις.
-η Α' Αθήνας να μείνει εκτός μεταρρύθμισης.

Πιο Δημοφιλή