ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 04 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση

Το καυτό θέμα της αθλητικής βίας φέρνει και πάλι στη Βουλή η Αναπληρωτής Τομεάρχης Αθλητισμού και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή,

μετά τα τελευταία επεισόδια, που έλαβαν χώρα σε αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.  Με σχετική ερώτησή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού η κ. Καραμανλή τονίζει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σπασμωδικές ενέργειες και αόριστες εξαγγελίες, που είτε γίνονται για λόγους εντυπώσεων είτε ξεχνιούνται και δεν υλοποιούνται.

Αναφέρει δε ως τέτοιες τη διακοπή του πρωταθλήματος, το τελεσίγραφο προς τις ομάδες, τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την εξαγγελία για επαναφορά του «ιδιώνυμου» για συμμετοχή σε επεισόδια.  Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, δεν έγινε χρήση της δυνατότητας του Υφυπουργού Αθλητισμού να επιβάλλει ο ίδιος κυρώσεις και διαγράφηκαν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για επεισόδια.

Εντωμεταξύ, όπως τονίζει η Βουλευτής Β΄ Αθηνών, η αθλητική βία καλά κρατεί και έχει διεισδύσει και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια στο γήπεδο της Γλυφάδας, που μετέτρεψαν ένα ήσυχο προάστιο της Αθήνας σε πεδίο μάχης και είχαν ως απολογισμό 6 τραυματίες. Αλλά και σε αντίστοιχα έκτροπα που έλαβαν χώρα στην Καλαμάτα, σε αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος, καθώς και στην αναμέτρηση μεταξύ των ερασιτεχνικών ομάδων Αήττητου Σπάτων-Εθνικού, για την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η κ. Καραμανλή επισημαίνει ότι η αθλητική βία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τη σύσταση επιτροπών, που στοχεύουν μόνο στην εκτόνωση της κατάστασης, ούτε με αλλεπάλληλες παρατάσεις στην εφαρμογή του νόμου για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ούτε με την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού: - Ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει σχετικά με το ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση και κυρίως την πρόληψη της αθλητικής βίας; - Προτίθεται η Κυβέρνηση να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, όπως η επαναφορά του "ιδιώνυμου" και πότε; - Αληθεύει ότι έχει διαγράψει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και αν ναι, με ποια αιτιολογία;

Πιο Δημοφιλή