ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτύπωση

Άννα Καραμανλή. Δημοσιογράφος, παλιά πρωταθλήτρια μας στο άλμα εις μήκος, νυν βουλευτής Αθηνών της ΝΔ και τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος της.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ της Ημαθίας, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Αξίζει να την διαβάσετε, αλλά και να δείτε από κοντά την δυναμικά... όμορφη βουλευτή την Παρασκευή 7η Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Χρήστος Λαναράς" της Νάουσας, όπου θα μιλήσει, στα πλαίσια των διαδικασιών της ΝΔ, με αφορμή την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.


Πέρα από έθνος ανάδελφο, είμαστε και έθνος… παχύσαρκο! Υπάρχουν σκέψεις στον τομέα σας ώστε να ενταχθούν δέλεαρ ενίσχυσης των προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αλλά και διατροφής, δεδομένου ότι οι στεφανιαίες μονάδες είναι
γεμάτες από νέους ανθρώπους.

Πράγματι, σύμφωνα και με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα σημειώνει επιδόσεις πρωταθλητισμού στην παιδική παχυσαρκία.  Αλλά και όλες οι σχετικές μελέτες  επιβεβαιώνουν ότι η παχυσαρκία  - και ιδιαίτερα στα παιδιά – συνιστά ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Και η αντίδραση αυτής της Κυβέρνησης; Μείωση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, στο πλαίσιο της γενικότερης απαξίωσης του ολοήμερου σχολείου, αλλά και η ανάθεση της διδασκαλίας του μαθήματος σε δασκάλους αντί για γυμναστές, οδηγώντας το στην απόλυτη υποβάθμιση.
Δική μας φιλοδοξία είναι να επεκτείνουμε τα προγράμματα «Αθλητισμός για όλους» και να τα συνδέσουμε με τα προγράμματα σχολικού αθλητισμού, με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας με τη σωματική άσκηση στο επίκεντρο.

Βιώσατε τον αθλητισμό ως πρωταθλήτρια. Συνάδει άραγε στη χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στο κάπνισμα; Το κόμμα σας θα εφαρμόσει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όταν βλέπουμε ότι ακόμη και στη Βουλή το τσιγάρο πάει… σύννεφο.

Είναι αλήθεια ότι στην εφαρμογή του νόμου υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Αλλά ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ίδια η Πολιτεία όταν ο ίδιος ο Αν. Υπουργός Υγείας καπνίζει μέσα σε συσκέψεις του Υπουργείου του;
Σε ό,τι με αφορά είμαι υπέρμαχος του «προλαμβάνειν». Το θεωρώ σαφώς πιο αποδοτικό από τις απαγορεύσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να είμαστε «ξέφραγο αμπέλι». Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς αστερίσκους. Αλλά το κλειδί για να νικήσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι το τσιγάρο βρίσκεται στην παιδεία και την ενημέρωση των πολιτών μας. Αν τα παιδιά μας έχουν από πολύ νωρίς επίγνωση των συνεπειών του καπνίσματος, αλλά και γαλουχηθούν με τη νοοτροπία ότι σέβομαι τόσο τον διπλανό μου όσο και το δημόσιο χώρο, θα έχουμε κάνει το σημαντικότερο βήμα.

Κλασικός αθλητισμός. Το μεγάλο στοίχημα μεταστροφής προτύπων της νεολαίας μας. Η ΝΔ θα μπορούσε να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια ως κυβέρνηση, στηρίζοντας πρότυπα όπως η Στεφανίδη, αντί των ακριβοπληρωμένων «ειδώλων» στα λεγόμενα και δημοφιλή αθλήματα, επαγγελματικά κατ΄ όνομα, αλλά γεμάτα από σκάνδαλα και επιδοτήσεις με πακτωλό χρημάτων από το ελληνικό κράτος.

Κορυφαίοι αθλητές όπως η Στεφανίδη ή ο Γιαννιώτης και άλλοι είναι τα καλύτερα πρότυπα αριστείας. Κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν δουλεύοντας σκληρά, με ελάχιστα μέσα και απόλυτη προσήλωση στο στόχο τους. Ξεχωρίζοντας ταυτόχρονα για το ήθος τους και τη γενικότερη θέλησή τους να εξελιχθούν και να προκόψουν. Και στα πρόσωπά τους μπορούμε να αντικρύσουμε την Ελλάδα  που μπορεί να υπερβεί τις αντιξοότητες και να πετύχει. Με τις δικές της δυνάμεις και χωρίς τίποτα να της χαρίζεται.

Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να «πυροβολούμε» κανένα άθλημα. Τα «είδωλα» που αναφέρατε στα διαδεδομένα αθλήματα, ωθούν μεγάλο αριθμό παιδιών στον αθλητισμό, ακριβώς λόγο της δημοφιλίας τους. Αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κέρδος και μία κατάκτηση. Και σίγουρα δεν είναι αυτοί που ευθύνονται για την όποια κατασπατάληση δημοσίου χρήματος έχει υπάρξει.
Γενικά οι αθλητές που έχουν διαπρέψει είναι «θείο δώρο» για μια κοινωνία. Αποτελούν ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε.

Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μεγάλος ασθενής. Παρά τις εξαγγελίες των εκάστοτε κυβερνώντων η βία παραμένει ο κυρίαρχος παράγοντας που απομακρύνει τις οικογένειες από τα γήπεδα. Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ και στα άλλα μικρότερης εμβέλειας αθλήματα.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ουσιαστική βούληση για την καταπολέμησή της βίας και να μην αντιμετωπίζεται με όρους επικοινωνίας.  Γιατί δυστυχώς μέλη της Κυβέρνησης που ήταν αρμόδια για τον Αθλητισμό, νομοθετούσαν με γνώμονα την εικόνα τους. Και μπορεί να συγκέντρωναν υπερεξουσίες στο πρόσωπό τους και να επέβαλλαν εντυπωσιακές ποινές αναβάλλοντας ολόκληρες αγωνιστικές και διοργανώσεις, αλλά από αποτέλεσμα «μια τρύπα στο νερό». Γιατί την ίδια ώρα για παράδειγμα η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις -  έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο και αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.
Η δική μου πεποίθηση και η εισήγηση του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη. Πρόληψη τόσο μέσω της Αθλητικής Αγωγής στη σχολική ηλικία όσο και σε επίπεδο φορέων αντιμετώπισης της βίας. Χώρες όπως η Αγγλία που ήρθαν αντιμέτωπες με το πρόβλημα, κατόρθωσαν να το εξαλείψουν δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

Πιο Δημοφιλή