ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 16 Απριλίου 2018 Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εκτύπωση

Η υποχρεωτικότητα της 2χρονης προσχολικής αγωγής με ευθύνη του κράτους αποτελεί διαχρονικό και επιστημονικά θεμελιωμένο αίτημα.

Είναι απαραίτητο σε όλα τα παιδιά από την ηλικία των 4 χρόνων να παρέχεται προσχολική αγωγή και αυτό είναι κάτι που και εμείς ως Δημοτική Αρχή χρόνια τώρα υποστηρίζουμε και παλεύουμε. Η κυβέρνηση και το υπουργείο, όμως, πέρα από μια εξαγγελία, δεν ανακοίνωσαν κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης τόσο των νηπιαγωγείων, για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο νέο τους ρόλο. Η υλοποίηση της 2χρονης προσχολικής αγωγής δ εν συνοδεύεται από αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, από τη διεύρυνση των δομών, από δημόσιες επενδύσεις για σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, από τη διεύρυνση στις υποστηρικτικές δομές σίτισης και ύπνου, ούτε από μαζικές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό -παιδαγωγικό και βοηθητικό. Γιατί, για παράδειγμα, δεν νοείται Προσχολική Αγωγή χωρίς σίτιση, χωρίς χώρους να ξεκουράζονται τα νήπια και βέβαια χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Μέσω των τριμερών επιτροπών μεταφέρουν την ευθύνη στους δήμους. Στην ουσία, οι όποιες γνωμοδοτήσεις των επιτροπών, ειδικά για τις περιοχές που υπάρχουν πιο οξυμένα προβλήματα, θα λειτουργούν σαν άλλοθι για την κυβέρνηση στη λογική «εμείς θέλουμε αλλά κάποιοι Δήμοι ακόμα δεν μπορούν». Ως Δημοτική Αρχή καταγγέλλουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ενώ εξαγγέλλει την υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αποκλείει παιδιά από αυτήν. Απαιτούμε να εφαρμοστεί για όλα τα παιδιά των συγκεκριμένων ηλικιών στο δήμο μας και σε όλη τη χώρα!  Ακόμη και μέσα από αυτό αποδεικνύεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αφού μεταξύ άλλων δημιουργεί περιοχές και δήμους δύο ταχυτήτων, εκεί που θα υλοποιείται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκεί που δεν θα υλοποιείται και κατ ́ επέκταση διαμορφώνεται μια ακόμα εκπαιδευτική διαφοροποίηση. Κάθε παιδί, από την ηλικία των 4 ετών πρέπει να έχει πρόσβαση στην προσχολική αγωγή και να του παρέχεται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους. Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, με την κατασκευή νέων δομών προσχολικής αγωγής, σύγχρονων και ασφαλών, που θα έχουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να υπάρχει ενιαίο, επιστημονικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα αγωγής με ευθύνη κεντρικά του κράτους. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πιο Δημοφιλή