ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εκτύπωση

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, συνεχίζοντας εντατικά τις προσπάθειές της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και

επιδιώκοντας την προώθηση και υλοποίηση τεχνικών έργων, και ειδικότερα έργων που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, επιζητεί την ένταξη του Δήμου σε χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, προκειμένου να εφαρμοστούν δημιουργικές, καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων που εντοπίζονται σε τεχνικό κυρίως επίπεδο. Στα πλαίσια αυτά, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής συνάντηση των υπαλλήλων του τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Πετρούπολης και καθηγητών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Αθηνών, με την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοποίηση από τον Δήμο Πετρούπολης ενός Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος με τίτλο Urban Innovative Actions (UIA), με συνολικό προϋπολογισμό 371 εκ. € για την περίοδο 2015-2020. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να συμβάλλει κατά πολύ στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Πετρούπολης, λόγω του ότι στοχεύει σε αντιπλημμυρικές δράσεις καινοτόμου ανάπτυξης και δραστικών αντιπλημμυρικών λύσεων στα πλαίσια του αστικού ιστού (π.χ. συγκέντρωση/συλλογή του βρόχινου νερού που δημιουργεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και επαναχρησιμοποίησή του για πότισμα πάρκων, πλατειών κλπ). Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, οι παράγοντες του Δήμου Πετρούπολης τόνισαν την αναγκαιότητα αξιοποίησης του προγράμματος από τον Δήμο Πετρούπολης και ζήτησαν την συνδρομή της Περιφέρειας, ώστε να επιτευχθεί η προσπάθεια ένταξης του Δήμου σε αυτό, ενώ από την πλευρά της η Περιφερειακή Σύμβουλος δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τις προτάσεις των παρευρισκομένων και θα τους ενημερώσει για το εάν πρόκειται να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για την υλοποίηση του στόχου.

Πιο Δημοφιλή