ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 23 Μαΐου 2016 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκτύπωση

Γεγονός είναι, ότι το κέντρο του Περιστερίου είναι «καθαρό» από αδέσποτα ζώα και λογικό φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν να πληγεί η όμορφη εικόνα της πόλης και «φροντίζουν» ώστε να μην έχουν προβλήματα με τα αδέσποτα. Στις παρυφές του Δήμου Περιστερίου,

ιδικά στις παρακηφίσιες περιοχές και στις περιοχές που γειτνιάζουν με το Ποικίλο Όρος η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.
Τα αδέσποτα ζώα αυξάνονται διαρκώς, αφού σ΄ αυτά τα σημεία επιλέγουν οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τους να πηγαίνουν να τα αφήνουν, είτε γιατί αρρώστησαν, είτε λόγο κρίσης δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, είτε γιατί τα βαρέθηκαν. Παρ όλα αυτά ότι και να συμβαίνει, ο Δήμος Περιστερίου είναι πλέον ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για την φροντίδα και γενικά να περιθάλπει και να στειρώνει τα αδέσποτα ζώα, υπάρχει και ο σχετικός νόμος (4039/2012) για την συγκεκριμένη περίπτωση και που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να εφαρμόσει.

Ενώ ο Δήμος Περιστερίου έχει κάνει προόδους σε πολλά ζητήματα και βγάζει μια πολύ καλή εικόνα προς τα έξω, δεν ξέρουμε για πιο λόγο το θέμα με τα αδέσποτα, αποτελεί πανάκεια στο Περιστέρι, δεν το ακουμπά κανείς και το αποφεύγουν όλοι σαν τον διάβολο το λιβάνι, δεν ασχολείται κανείς από την διοίκηση για το θέμα αυτό και το κακό είναι ότι δεν κάνουν ούτε τον κόπο να το αναθέσουν έστω σε κάποια Φιλοζωική Ένωση η Σωματείο, έτσι κι αλλιώς υπάρχει σχετική χρηματοδότηση από το κράτος γι αυτού του είδους τις δραστηριότητες που για να γίνουν υλοποιήσιμες, θέλουν την συμμετοχή του Δήμου.

Όπως γνωρίζουμε, σε κάθε Δήμο με απόφαση του Δημάρχου δημιουργείται μια πενταμελής  επιτροπή, από την οποία τα δύο μέλη της ορίζονται από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις που τυγχάνουν να εδρεύουν στο Δήμο, με σκοπό την διατύπωση προτάσεων και λύσεων για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ούτε αυτό συμβαίνει στο Δήμο Περιστερίου, ενώ υπάρχουν παραδείγματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων από άλλους Δήμους όπως είναι η Αθήνα, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Νέα Σμύρνη, το Νέο Ηράκλειο, ο Σαρωνικός κλπ.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού που είναι και όμορος Δήμος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Παπαναγιωτάκη που έχει επιφορτιστεί με αυτό το θέμα, κάνει εξαιρετική δουλειά με τα αδέσποτα ζώα, περιθάλπει και στειρώνει χιλιάδες κάθε χρόνο και εδώ γενάτε ένα εύλογο ερώτημα, πως ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού μπορεί και δεν μπορεί ο Δήμος Περιστερίου; Πάντως για το θέμα αυτό, θα μπορούσαν να την συμβουλευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τον Δήμο μας και να την ρωτήσουν πως τα καταφέρνει.

Βέβαια, οι φιλόζωοι της περιοχής μας, έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν καταγγελία εναντίων της Διοίκησης του Δήμου, με ζωντανό παράδειγμα την καταγγελία (δες παρακάτω) που έγινε στην Εισαγγελία κατά του Δήμου  Αριστοτέλη και του Δήμου Πολύγυρου για μη εφαρμογή του νόμου 4039/2012 που τους υποχρεώνει (όπως και κάθε Δήμο) να περιθάλπουν και να στειρώνουν τα αδέσποτα ζώα και φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη υπήρχε θετική αντιμετώπιση του προβλήματος από τους παραπάνω Δήμους. Ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο και στο Περιστέρι.

Α.Δ

Δείτε παρακάτω το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου για τα αδέσποτα ζώα και την καταγγελία που προαναφέραμε παραπάνω.

Σύμφωνα με το νόμο 4039/ ΦΕΚ 15 2/2/2012 Άρθρο 9 παρ. 1 οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και να φροντίζουν για τη στείρωση, την κτηνιατρική φροντίδα και την ευζωία αυτών και να εφαρμόσουν προγράμματα υιοθεσιών και ενημέρωσης των δημοτών τους ώστε να περιοριστεί η εγκατάλειψη και η αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Η υποχρέωση τους αυτή προκύπτει και από τον Κώδικα που ορίζει τις αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων κεφάλαιο γ) Ποιότητα Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, παράγραφος 29.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ, ΠΡΟΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Προς Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης                                                     Κύριοι Σας κοινοποιούμε καταγγελία μας κατά του Δημάρχου του Δήμου ............, (ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)........................και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ........................................, προς την Εισαγγελία Πολυγύρου, το Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου και το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε πως η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην επικράτεια του Δήμου ................ έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και η πλήρης αδιαφορία του Δήμου να εφαρμόσει αυτά  που από το νόμο 4039/2012 και των κώδικα των κατά Καλλικράτη Δήμων προκύπτουν ως υποχρέωση του, αποτελεί παράβαση καθήκοντος, θέτει σε κίνδυνο τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου και θίγει τη ποιότητα της ζωής αυτών.   Παρακαλούμε για τη παρέμβαση σας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και αναμένουμε τις ενέργειες σας. ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Φιλοζωικό Σωματείο ................... Τηλ............ e-mail ............................. Παρακαλούμε η επιστολή μας να πρωτοκολληθεί και να ενημερωθούμε για τον  αριθμό πρωτοκόλλου.

Πιο Δημοφιλή