ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 14 Μαρτίου 2016 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκτύπωση

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»  με βάση την απόφασή του για την τροπολογία στην ειδική εκπαίδευση , τη συζήτηση με γονείς- εκπαιδευτικούς και τις προτάσεις που ακούστηκαν για οργάνωση της δράσης ενάντια στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με ειδικές ανάγκες,

με βάση την αναγκαιότητα να υπάρξει κινηματική απάντηση στους σχεδιασμούς του υπουργείου, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί:
Τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας
Τους γονείς των μαθητών μας
Την Ένωση Γονέων Περιστερίου
Τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τις αντίστοιχες Ενώσεις Γονέων ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στις 2.30 ΜΜ ΜΕ ΘΕΜΑ:
Την κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί στην ουσία τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης
Τη στελέχωση των ΤΕ που είναι ακόμα χωρίς εκπαιδευτικούς
Την πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ: ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Ο σύλλογος εκτιμά ότι το υπουργείο ακολουθεί τις οδηγίες της ΕΕ για πλήρη διάλυση  των δομών της ειδικής εκπαίδευσης, προβάλλοντας την «πλήρη ένταξη» μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ο Υπουργός ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ με το ξήλωμα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στοχοποιώντας σε αυτή τη φάση τα Τμήματα Ένταξης, και τη μειοψηφία των μαθητών με αναπηρία που καταφέρνουν να επιβιώνουν σε δημόσιες και δωρεάν δομές ειδικής αγωγής και επιδιώκει τη μείωση του κρατικού κόστους για την εκπαίδευσή τους. Το υπουργείο υλοποιεί δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων και προετοιμάζει το έδαφος για νέο χορό προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο όνομα της συνεκπαίδευσης. Αλλάζει εντελώς το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό των τμημάτων ένταξης, αφού χρεώνει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τη δομή αυτή ρόλο part time παράλληλης στήριξης μειωμένου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος ένταξης. Η τροπολογία ακολουθεί τον «εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης», αλλά και στη στρατηγική της ΕΕ για «πλήρη ένταξη». Σε έναν τομέα που οι δομές και το προσωπικό είναι ελάχιστα, ΠΙΣΩ από τις πραγματικές ανάγκες, κλείνει Τμήματα Ένταξης όταν και αυτά που λειτουργούν δεν επαρκούν.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Άμεση ίδρυση και επέκταση των Τμημάτων Ένταξης με άμεσους μόνιμους διορισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΖΗΣΗΣ                                                   ΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΑ

Πιο Δημοφιλή