ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκτύπωση

Την Δευτέρα 15 Φλεβάρη 2016 συνεδρίασε το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου. Εκτίμησε την δουλειά του σε σχέση με το ασφαλιστικό, τις κινητοποιήσεις που έγιναν και την ανάγκη κλιμάκωσης.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε.

  Έγκαιρα αναπτύξαμε δράση γύρω από το θέμα. Μεγαλύτερη ανταπόκριση από κάθε άλλη φορά συναντούσαμε στις περιοδείες, συσκέψεις κλπ. που πραγματοποιήσαμε. Αυτό εκφράστηκε και στην απεργία στις 4 Φλεβάρη.
 Στην απεργία αυτή για πρώτη φορά συμμετείχαν ταυτόχρονα,  διαφορετικοί κλάδοι και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Παρουσιάστηκε ανάγλυφα η σημαντική διαστρωμάτωση μέσα στους κλάδους πχ επαγγελματιών επιστημόνων. Ιδιαίτερα η κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα σηματοδότησε την ανάγκη κοινής πορείας όσων συνθλίβονται από αυτή την  πολιτική.
 Σπάει το κλίμα αναμονής και απογοήτευσης. Θα είναι όμως λάθος να εκτιμήσουμε ότι τα ρήγματα αυτά είναι οριστικά. Ποιο μεγάλο λάθος θα είναι εάν μπερδέψουμε την αλλαγή του κλίματος με  συμπόρευση στο λαϊκό κίνημα. Αξιολογούμε τα θετικά βήματα που έγιναν αλλά υπογραμμίζουμε ότι είναι αναντίστοιχα των αναγκών.
 Καλούμε τους συναδέλφους να συνειδητοποιήσουν ότι οι στόχοι για ανάπτυξη, εξωστρέφεια, καινοτομία, χρηματοδότηση, και όλα όσα ακούμε, δεν αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων.
 Το κυνήγι της φοροδιαφυγής με ή χωρίς πλαστικό χρήμα, της εισφοροδιαφυγής,  η πάταξη του παραεμπορίου, ο νόμος και η τάξη στην αγορά, αποτελούν το όχημα για γενικότερα μέτρα, με πρώτο αλλά και απώτερο στόχο, τους μικροεπαγγελματίες. Να μένει δηλαδή στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και η εξουσία του.
 Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος του αντιμονοπωλιακού αγώνα και της συμμαχίας μας με τους εργαζόμενους και φτωχούς αγρότες , τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.
 Εκτιμήσαμε ακόμα, τον αρνητικό ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και όσους τους ακολουθούν σε κατώτερα συνδικαλιστικά όργανα πχ εμπορικούς συλλόγους.  Επιβάλλεται όμως να πυκνώσουν οι γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος και ταυτόχρονα η ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων.
 Βροντοφωνάζουμε, κανένας να μην  κουραστεί, κανείς να μην υποχώρηση. Όσο χρειαστεί θα είμαστε στους δρόμους. Κλιμακώνουμε με νέες απεργίες.    
 Πυκνώνουμε τις γραμμές του οργανωμένου αντιμονοπωλιακού αγώνα μέσα από την Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, γινόμαστε μέλη τώρα.

Πιο Δημοφιλή