ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2015 Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκτύπωση

Απάντηση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δήμου Περιστερίου Μαίρης Τσιώτα, σχετικά με ερώτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 4/5/2015 από τον επικεφαλής της παράταξης ''Ενεργοί Πολίτες'' Φώτη Κουγιουμτζή, για το πού βρίσκεται ο περιφερειακός σχεδιασμός των απορριμμάτων του Δήμου Περιστερίου.

Μαίρη Τσιώτα: Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό και το έχω ξαναπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίνεται μια ζύμωση σχετικά με τα νέα δεδομένα διαχείρισης απορριμμάτων η οποία όμως δεν μπορεί μόνο από τον Δήμο, ανεξάρτητα από τον κοινό εταίρο της διαχείρισης που είναι η Περιφέρεια Αττικής. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της κοινής προσπάθειας, είμαστε σε επαφή και με τους Συμβούλους της Αντιπεριφέρειας, προσπαθούμε, παίρνουμε οδηγίες, εν ολίγοις εκπονούμε σχέδιο το οποίο έχουμε σχεδόν έτοιμο και για το οποίο θα ενημερωθείτε σαφώς και μάλιστα θα ενημερωθείτε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα περάσει από Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένο πριν βγει στη διαβούλευση. 

Θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου με την εμπειρία πού έχουν και την αρτιότητα πού εμείς τουλάχιστον καυχώμεθα ότι στην πόλη έχει μια εικόνα, έχουμε εκπονήσει ένα καλό σχέδιο διαχείρισης, ο μόνος λόγος που δεν έχει έρθει ακόμα είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία ακόμα και τώρα ζυμώνονται στην Αντιπεριφέρεια, δηλαδή μόλις προχτές ζητήθηκε και στείλαμε απάντηση για το γεγονός του υφιστάμενου καθεστώτος του γκαράζ, το ότι είναι υπό μεταφορά. Έχουμε τονίσει, ο ίδιος ο Δήμαρχος στην Περιφερειάρχη και το έχει λάβει σοβαρά υπ όψιν της, ότι αν δεν λυθούν σοβαρά θέματα που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γιατί, έχω πει πολλές φορές ο σχεδιασμός είναι εντελώς νέος με καινούρια δεδομένα. 

Χρειάζεται μια  μεταβατική περίοδος η οποία θα μας φτάσει μέχρι το 2020, άλλωστε εκεί είναι και οι στόχοι και ο εθνικός σχεδιασμός μαζί με τον περιφερειακό και τα τοπικά σχέδια. Εγώ τουλάχιστον επειδή τα βλέπω πρωτοπόρα και να μας βάζουν σε μια σύγχρονη μορφή διαχείρισης, εύχομαι να πετύχει. Θα ενημερωθείτε πολύ σύντομα έχοντας χρόνο να διαβάσετε το όλο έντυπο, το οποίο περιέχει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης και να συζητηθεί βεβαίως. Τις προτάσεις σας τις έχουμε πάρει από μήνες πριν, οπότε αυτό θα συζητηθεί.

 

Πιο Δημοφιλή